изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:09 EEST
Тази седмица ще има ново развитие по скандала с източването на ДДС, според Яне Янев    
Интервюта Пред бТВ, „Тази сутрин” - Яне Янев, лидер на „Ред, законност и справедливост”


Водещ: Добро утро на лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев.
Яне Янев: Добро утро.
Водещ: Г-н Янев, какво става с този скандал с данъците. Ще успят ли политиците да се разберат помежду си?
Яне Янев: Най-големият проблем на България е, че няма ред и законност в държавата, г-н Бареков. Ако действията...
Водещ: А не е ли проблемът в това, че всъщност партийните назначения по високите етажи на администрацията раждат такива политически скандали?
Яне Янев: Това, което чух, ме погнуси тотално и никога и по никакъв повод в българската Конституция не е пишело, че депутати могат да арбитрират и да се занимават с подобни корупционни схеми. Но това е друг въпрос, на който ще му дойде времето. Аз сега искам да се върна на това, което ме попитахте всъщност – за този скандал. Ако действията по тази грандиозна кражба, свързана с източването на ДДС, се развиваха в Китай, а не у нас, техният финансов министър и шефът на данъчната им администрация щяха да бъдат публично разстреляни на Стената на позора и това щеше да се извършва пряко по Китайската национална телевизия.
Водещ: Само да ви кажа, че трябваше да си платят роднините и куршума. Така се прави в Китай. Събират пари – 70 цента да платят и куршум.
Яне Янев: Да. Затова ние от „Ред, законност и справедливост” настояваме да се приложи българското законодателство с цялата му строгост в съкратени срокове с цел да има съдени, осъдени и вкарани в затвора, заради този пладнешки обир на българските данъкоплатци.
Водещ: А все пак, не, че имам нещо против да предаваме пряко и такива процеси, макар че това няма как да стане в една демократична държава, каквото и зрелище да означава ад бъдат разстрелвани корумпирани хора, само да отбележа – и вашата партия така се казва „Ред, законност и справедливост”, в държавата има закони, г-н Янев. Никой не може да бъде разстрелян за два дена без прокурорско обвинение, без съдебно дело на три инстанции,а трябва да ви кажа, че в България и смъртното наказание отдавна няма и не се прилага, включително дори и на онзи от Осиково няма да му се даде смъртна присъда.
Яне Янев: Изглежда не ме чухте. Аз ви дадох пример в Китай какво се случва. Но в нашата държава, аз добре познавам нашето законодателство като законодател и считам, че час по-скоро трябва да има арести и тези арести трябва да започнат от г-жа Мургина. Това позволява нашето законодателство, а тя е вплетена в организирана престъпна група и това много лесно може да бъде установено.
Водещ: Други арести от службите, от политическия елит очаквате ли по това дело?
Яне Янев: Не искам да влизаме в детайли, но всичко, което се е случвало, води към десетки олигарси, които през годините се лустросаха добре като почтени бизнесмени, сложиха белите якички и се титулуваха като почтени бизнесмени.
Водещ: Ето един въпрос, който може да бъде свързан директно с казано от ваш колега, политик – Георги Кадиев, аз не случайно първият въпрос беше - ще се разберат ли политиците, защото за първи път имаме ясната воля на държавата, в лицето дори на премиера, на прокуратурата, на ДАНС, дори на опозицията във ваше лице, които правят едно разследване, но въпросът тук е ще се разберат ли политиците на някаква цена това всичко да спре, да се прекрати, както става с всеки един скандал в България и да се успокои държавата, както обичат да казват политиците.
Яне Янев: Така поиска министърът на финансите само преди няколко дни и ако вие сте чели развоя на събитията, по БГНЕС бяха дадени по часове много точно, тогава Орешарски защити Мургина и той я защити като солидно платен адвокат. Министър-председателят зае по-неутрална и по-обективна позиция и се надявам управляващото мнозинство да не се намеси на специалните служби и на прокуратурата, да указва някакво давление, за да може наистина българското общество да разбере, че всеки, който е тръгнал по такъв отвратителен начин да /.../закона, защото това погазване наистина няма аналог за последните 20 години...
Водещ: Добре. Още един път – вие бихте ли се присъединили към прогнозата на Кадиев, че ще има и нови оставки, и на министъра даже?
Яне Янев: Аз искам още тази седмица министъра на финансите да бъде извикан в ресорната компетентна комисия за борба с корупцията и там да се изяснят всички факти и обстоятелства.
Водещ: Добре, благодаря.
Яне Янев: Защото има и други документи в комисията, по които все още не се е говорило в обществото.
Водещ: Благодаря. Яне Янев, лидер на „Ред, законност и справедливост”. Китайският пример е препоръчителен за България според него. Тази седмица ще има ново развитие по скандала с източването на ДДС. Това е прогнозата на Яне Янев.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Тази седмица ще има ново развитие по скандала с източването на ДДС, според Яне Янев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди