изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:51 EEST
Мартенс: ГЕРБ трябва да сформира следващия кабинет    
Политика
Най-важното е да видим какви ще са резултатите от изборите - аз се надявам на силно дясно правителство под ръководството на Бойко Борисов, заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс след срещата си с ръководството на ГЕРБ.


Според Мартенс участието в изборите за Европейски парламент е предизвикателство за всички партии. "В повечето страни, където гласуването не е задължително, е предизвикателство хората да бъдат накарани да гласуват", добави той, цитиран от БТА. По думите на Мартенс ГЕРБ е надеждата на ЕНП за "център-дясно". "Нашата надежда е, че ГЕРБ ще успее да формира новото правителство на България след изборите. Тази година има европейски избори - убедени сме, че ГЕРБ отново ще е водещата политическа сила. За нас в европейски мащаб е много важно тук да има такива правителства, които са отдадени на европейските ценности", каза Мартенс.
От опита си като премиер на Белгия той посочи, че никой не би се съгласил да има избори през летните месеци - юли и август, така че се надява политиците у нас да имат мъдростта да накарат хората да гласуват и да не правят избори през лятото. "Във времето на финансова криза не е разумно да се изразходват средства два пъти и вие можете да комбинирате за Европейски парламент и за Народно събрание", добави Мартенс.
На въпрос дали е вярна информацията, че представители на ПЕС в ЕП водят разговори с ЕНП за евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП след изборите, Мартенс посочи, че силна традиция в Европейската народна партия е да не се намесва във вътрешните работи на партиите-членки. "Ако говорим за политически избори на европейско ниво - това, срещу което винаги сме заставали, е коалиция с екстремисти - крайно леви или крайно десни", посочи още той. По думите му това е фалшив слух.
На въпрос относно междинния доклад на ЕП за България Мартенс посочи, че докладът е отговорност на Европейската комисия и Европейският съюз е много стриктен в борбата с корупцията. "Заставаме зад Бойко Борисов и неговата партия за намерението им да се борят с корупцията", каза още той. В отговор на въпрос дали, ако бъдещият кабинет е на ГЕРБ, партията ще може да прокарва политики за България на европейско ниво Мартенс посочи, че ръководството на партията участва в срещите на върха на ЕНП. "Лидерът на ГЕРБ е информиран за всичко, което се случва на върха в ЕНП", добави той и заяви, че следващата среща на върха е на 19 и 20 март. dir.bg
 


Сходни връзки

Мартенс: ГЕРБ трябва да сформира следващия кабинет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди