изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:52 EEST
Добричкият окръжен съд остави в ареста двама, разследвани за взломна кражба    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд остави в ареста 38-годишния Тошко Н. Т. и на 36-годишния  Даниел Л. П. от Добрич. Те са уличени, че в периода 02-03 януари са проникнали в жилище в центъра на града и са отнели 180 лв. За Даниел Л. П деянието е извършено при условията на опасен рецидив и може да получи наказание от 2 до 10 години лишаване от свобода.

 

 

Тошко Н. Т. е реабилитиран и го грози наказание от 1 до 10 години лишаване от свобода. През януари те са задържани от Районен съд – Добрич, в Следствения арест.

Днес въззивната инстанция уважи протеста на Районна прокуратура срещу определение от 09.02.2009 г., с което Районен съд – Добрич, изменя репресивната принуда спрямо Тошко Н. Т. от „задържане под стража” в „домашен арест”. Съдът взе предвид аргументите на обвинението, че събраните доказателства от местопрестъплението, направените експертизи и свидетелските показания обосновават предположението, че лицето е извършител на деянието. Реална е опасността то да се укрие и да възпрепятства разследването, а евентуално и провеждането на съдебно дело срещу него. Съществува и опасност Тошко Н. Т. да извърши ново престъпление. Той е осъждан четири, предимно за престъпления против собствеността и има лоши характеристични данни. Завършил е основно образование, разведен, работи.

Добричкият окръжен съд отхвърли жалбата на Даниел Л. П., с която иска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Показанията на разпитаните свидетели, изготвените експертизи и обстоятелствата, при които е извършено посегателството, обосновават предположението за авторството на задържаното лице. Съдът прие, че съществува опасност то да се укрие или да извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде приложена по-лека репресивна принуда. Даниел Л. П. е завършил начално образование, не е женен, осъждан е 3 пъти, има лоши характеристични данни. 

Определенията на Добричкия окръжен съд по двете мерки за неотклонение са окончателни.

                                            

16.02.2009 година                                          Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд остави в ареста двама, разследвани за взломна кражба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди