изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:11 EEST
ДО 2013 Г. ДЕТСКИТЕ ПЛОЩАДКИ СТАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ    
НовиниОбезпокоени от разпространена в национален ефир от медии информация, че по разпореждане на общината в Добрич ще се отсичат кестените в дворовете на детските градини, в редакцията на НДТ се обадиха наши читатели.

Проверка на НДТ в община Добрич установи, че такова разпореждане няма. Оттам обясниха, че е приета Наредба №1 за условията и реда за устройство и безопасност на площадките за игра. Тя е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на МВР и на Държавната агенция за закрила на детето. Тази наредба предвижда да се премахнат всички опасни дървета и съоръжения от площадките за игра. НДТ припомня, че в Добрич вече бе извършена акция за оценка и премахване на опасните детски съоръжения.
До 31 декември т.г. трябва да се представи план-график за превеждане на детските площадки в общината в съответствие с европейските изисквания, заложени в наредбата. Тези дейности трябва да се изпълнят до 2013 г.
 


Сходни връзки

ДО 2013 Г. ДЕТСКИТЕ ПЛОЩАДКИ СТАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди