изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:39 EEST
БЮДЖЕТ В УСЛОВИЯ НА ФИНАНСОВА КРИЗА РАЗРАБОТВА ДОБРИЧ    
НовиниОсновното предизвикателство пред бюджета на община Добрич за 2009 г. е как да се отговори на нарастващите потребности и очаквания на гражданите в условията на засилваща се финансово-икономическа криза, се посочва в разработките на общинската администрация.

В тях се посочва, че най-сериозните проблеми ще са породени от задържането на 10% от държавните трансфери за всички дейности държавна отговорност, включително и общата изравнителна субсидия. Очаква се намаляване на инвеститорския интерес. Той ще се изразява в силно занижено търсене на терени и общинска собственост, прогнозират общинските финансисти. Те очакват още предоставяните услуги да не са в размерите от предходната година, като това ще доведе до намаляване на приходите от данъци и такси. Посочва се още, че банковата система увеличава цената на предоставяните кредити и други дългови инструменти. Планираните за т.г данъчни приходи на общината са с 500 000 лева повече спрямо м.г. Очакваните постъпления от неданъчни приходи остават на нивото на 2008 г. Очаква се общият размер на собствените приходи да достигне 16 192 000 лева, т.е. с 10,2 % повече от 2008 г. Във всички функции държавна отговорност са въведени единни стандарти, на чиято база е разработен бюджетът. Така средствата за детски градини ще са с 220 000 лева повече, а за детски ясли - със 100 000 лева повече.
Посочва се, че с бюджета за 2009 г. се прилага нов подход за определяне на разполагаемите средства за заплати за делегираните дейности. Отпада и регулирането и директното наблюдение на размера на средната брутна работна заплата и числеността на персонала от финансовото министерство и други отраслеви министерства. 
Общият размер на проектобюджета за 2009 г. е 46 331 768 лева, от които 25 686 437 лева за делегираните от държавата дейности и 20 645 331 лева за местни дейности.
През тази седмица предстои проектобюджетът на Добрич да бъде обсъден от постоянните комисии към Общинския съвет.
 


Сходни връзки

БЮДЖЕТ В УСЛОВИЯ НА ФИНАНСОВА КРИЗА РАЗРАБОТВА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди