изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:30 EEST
19-ГОДИШЕН ПРОПУСНА 88 ПОДПИСА, ВЛИЗА В ЗАТВОРА    
Ред и сигурност19-годишният добричлия Галин Митков ще влезе в затвора, след като не изпълняваше наложените му пробационни мерки.

Окръжните магистрати му измениха наложеното му наказание „пробация” в ефективно „лишаване от свобода”. Той е трябвало да изтърпи три пробационни мерки за срок от 1 година и 6 месеца по две присъди на Районен съд – Добрич от 2007 г. Младежът е признат за виновен, че като непълнолетен е извършил кражби. Наказанието е приведено в изпълнение на 4 април м.г.

На 15 януари т.г. Пробационният съвет при Областното звено „Изпълнение на наказанията” – гр. Добрич, взема решение да предложи замяна на по-лекото наказание с ефективно ”лишаване от свобода”. Младежът е допуснал 88 пропуска в изпълнението на пробационната мярка „задължителна регистрация по настоящ адрес”, не се е явил навреме на 3 от срещите с пробационен служител и е отсъствал от жилището си при 10 проверки по третата мярка, която трябва да изпълнява – „ограничение в свободното му придвижване от 22 ч. до 6 ч.” Галин е наказан два пъти от пробационния инспектор и са изчерпани всички начини за въздействие върху него, но неизпълнението на мерките продължава, аргументират искането Пробационният съвет. 

Младежът не се яви на първото съдебно заседание за разглеждане на предложението за промяна на мярката и не бе намерен от Съдебната охрана за вчерашното, затова бе представляван от служебен защитник. Добричкият окръжен съд прие, че постановените му пробационни мерки отчасти не са изтърпени без основателна причина и замени наказанието му с ефективно лишаване от свобода за 2 месеца и 19 дни при общ затворнически режим. Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване в срок от 7 дни. НДТ

 

 


Сходни връзки

19-ГОДИШЕН ПРОПУСНА 88 ПОДПИСА, ВЛИЗА В ЗАТВОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.26 секунди