изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:37 EEST
Прокуратурата проверява източване на ДДС в данъчни служби в цялата страна    
Ред и сигурност[image1_left] София. Прокуратурата проверява източване на ДДС в данъчни служби в цялата страна. Това съобщи Маргарита Немска, наблюдаващ прокурор по случая с източването на ДДС от служители в НАП, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Досъдебното производство е образувано на 2 февруари тази година, като преди това служители на ДАНС са извършили проверка на данъчни служители в продължение на три месеца – от края на октомври 2008 г. – до януари 2009 г.

Производството е по член 282, който третира престъпленията по служба. Прокурор Немска заяви, че е несериозно да коментира на този етап конкретни данни за размера на източеното ДДС. Маргарита Немска уточни, че се проверяват и 6 фирми, собственост на лице близко до Мария Мургина. Неговите фирми били включени в данъчна дирекция и са се възползвали от особен данъчен статут.
Трима прокурори са имали достъп до материалите свързани с източването на ДДС, съобщи Валери Първанов, заместник-главен прокурор. Той гарантира, че от тези трима обвинители не е изтекла информация по случая.
Александър ШАБОВ
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Прокуратурата проверява източване на ДДС в данъчни служби в цялата страна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди