изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:25 EEST
6 дни почивка по Гергьовден    
Новини

Дните от 1-ви до 6-ти май – около Гергьовден, ще бъдат почивни. За това решение на правителството съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. По думите й решението е било преразгледано заради постъпили жалби от работещи в туристическия и строителния сектор. То е било подкрепено и от служителите в сферата на образованието.



В условия на криза не можем да се съобразяваме само с някои предприятия, заяви социалният министър. Тя уточни, че с шестдневната ваканция няма да се наруши обемът на работния процес. Посочено бе, че това е практика и в други европейски страни.

 

В подкрепа на решението бе изтъкнато още, че по време на подобни ваканции се увеличават приходите в търговията и в транспорта. По думите на Масларова пакети за туристически услуги са започнали да се продават за въпросните дни още преди първоначалното отхвърляне на предложението от Министерски съвет. От своя страна министър Гергана Паси заяви, че решението не е дискриминационно и подкрепящо само някои отрасли в бизнеса.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

6 дни почивка по Гергьовден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди