изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:05 EEST
Следващият скандал в страната ще е със Здравната каса    
Здраве"Вече няколко години не се прави нищо за изграждането и работата на информационните системи на Националната агенция по приходите (НАП) и Министерството на здравеопазването (МЗ", това обявиха пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатите Мария Капон и Мартин Димитров.

           По думите им договорът за изграждане на информационна система на НАП е от 2004 г., а този с МЗ - от 2006 г. Депутатите са поискали да се запознаят със съдържанието на тези договори, но им е бил отказан достъп.

"Оказа се, че има и по-секретни договори от този с "Газпром"", коментира Мартин Димитров. Той допълни, че с огласяването на тези договори ще се разбере защо и как работят схемите за точене на ДДС.

Според Мария Капон чрез липсата на единна информационна система се допуска работата на схеми, които допускат невлизането на средства в бюджета.

"Притеснени сме за фиска на страната", коментира Капон. Според нея следващият скандал в страната е със Здравната каса.

Мария Капон каза, че гласуването на вота на недоверие от страна на НДСВ ще бъде определено именно от договора за изграждане на информационната система на МЗ, който е бил сключен от Милен Велчев.

"Ние искаме да сме наясно какви са неустойките, ако този договор беше прекратен от това правителство, каква е поддръжката, за която е плащано всяка година за неработеща система", казаха депутатите.

Според двамата и по двата договора изпълнител е фирма „Бул", но не уточниха кой стои зад нея.

actualno.com

 


Сходни връзки

Следващият скандал в страната ще е със Здравната каса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди