изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:05 EEST
Фалстарт на дело за укрити данъци    
Ред и сигурностНеявяване на подсъдимите Сълзина Г. Т. и Владимир Г. Хр. стана причина за отлагане на наказателното дело по обвинение, че са избегнали плащането на данъчни задължения в големи размери, като не подали декларация по чл. 41 от ЗОДФЛ. Окръжна прокуратура предлага Добричкият окръжен съд да наложи на двамата административни наказания, тъй като до приключване на досъдебното производство те са внесли в бюджета дължимото задължение.

Сълзина Т. трябва да отговаря за това, че избегнала плащането на данъци за 2003 г. в размер на 17 601,25 лв., а Владимир Хр. за 10 688,55 лв.

Според прокуратурата всеки от обвиняемите е бил регистрирал по няколко фирми, а в една са били в съдружие. През юни 2004 г. била извършена проверка в стопанисваните от двамата търговски обекти и офис, при което били иззети тетрадки с описи на обороти, разходи и друга информация по търговската им дейност. Събраните доказателства показали наличие на укрити доходи и големи количества стоки, които не биха могли да се придобият с осчетоводените и декларирани от Сълзина Т. и Владимир Хр. приходи.

Делото е отсрочено за 30.03.2009 г.    

 

23.02.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Фалстарт на дело за укрити данъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.60 секунди