изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:59 EEST
ОПИТАХА ДА ИЗМАМЯТ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА    
Ред и сигурностПоредният опит за измама на възрастен човек е извършен на територията на областта, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

На 21 февруари в полицейското управление в Тервел е подадена жалба от жена, жителка на общината. Тя разказала, че по телефона й звъннал непознат. Той й казал, че неин роднина е допуснал катастрофа, при която има загинал човек. За да "оправи нещата", непознатият поискал от възрастната жена парична сума, която трябвало да бъде оставена на определено място. Жената обаче не се вързала и се обадила на полицията. Служители на РПУ-Тервел, издирват измамника. Образувано е досъдебно производство.
Пободен случай на измама, при който обаче възрастна жена олекна с 1 300 лева, имаше предната седмица в Шабленско. В тази връзка полицията за пореден път се обръща към жителите на областта да не се доверяват на подобни обаждания, колкото и убедително да звучат. Органите на реда съветват гражданите задължително да проверяват достоверността на съобщеното по телефона, свързвайки се незабавно със своите близки и в никакъв случай да не предоставят парични суми, поискани  за  пътно-транспортни произшествия с техни близки - деца, внуци или други  роднини и познати.
При всяко съобщение от подобен род е необходимо незабавно да се сигнализира в най-близкото РПУ, призовават от ОД на МВР в Добрич. НДТ
 


Сходни връзки

ОПИТАХА ДА ИЗМАМЯТ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди