изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:31 EEST
ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ТРЯБВА ДА РЕШИ ЗА ПЪТЯ ДОБРИЧ - ВАРНА    
НовиниОбластният съвет за развитие трябва да излезе с решение, че иска разширяване на пътя Добрич - Варна, за да може да се внесе впоследствие искането пред Министерски съвет, каза за НДТ ръководителят на Областна пътно управление - Добрич, инж. Стефан Желязков.

"Това е задължително, защото като цяло процедурата по разширяването му е дълга и сложна. Първо трябва да бъде сменен класът му и от път втори клас да стане първокласен път. Така ще мине към европейските програми и ще може да се кандидатства по тях за средства за направата му" - поясни инж. Желязков. Той допълни, че управлението е готово, заедно с областната администрация, при вземане на решение на съвета, да внесе искането в Министерски съвет. Според специалиста, няма нужда към момента от разширяване на пътя Добрич - Албена. "Това, от което има нужда тази пътна отсечка, е рехабилитация. Преди години имаше изготвен проект по Оперативна програма "Регионално развитие" за рехабилитацията на пътя Добрич - Албена, но така и не е бил подаден. Намеренията ни са до края на тази година да актуализираме проекта и да кандидатстваме за средства за ремонта му по програмата" - коментира още инж. Желязков.
Все още има третокласна пътна мрежа в областта, която е в изключително тежко състояние, добави пътният специалист. Заради изключително тежкото си състояние, на практика на територията на Тервелска община неизползваема била 5.5-километровата отсечка между Каблешково и Межден. Лоши пътни отсечки има и на територията на община Генерал Тошево, каза още ръководителят, като посочи, че сред най-нуждаещите се от ремонт са пътните отсечки Конаре - Белгун, Белгун - Спасово, Каварна - Генерал Тошево и Преселенци - Сърнено, за които средствата не са стигнали дори за изкърпване. Областно пътно управление ще иска за текущи ремонти да му бъдат отпуснати 14-15 млн. лв.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ТРЯБВА ДА РЕШИ ЗА ПЪТЯ ДОБРИЧ - ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди