изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:52 EEST
Сезират прокуратурата за информационната система на НАП    
НовиниНезависимият депутат Мария Капон обяви, че ще сезира прокуратурата заради извършените плащания към фирмата „Бул", която разработва информационната система на НАП.

Според Капон договорът с „Бул" е сключен през 2004 година и в срок от 30 месеца е трябвало да има разработена система. По думите й до лятото на 2005 не е направено нищо, а на фирмата са били платени над 5 милиона лева.

Капон допълни още, че заради политически решения се е налагало системата да се изменя постоянно, съобщава БНР. 

„Има държавно покровителстване за това да не заработи такава система в самото начало. Още една дума, която смятам за много важна, която ще имаме преди изслушванията, които ще имаме, на министър Орешарски, както в бюджетна комисия, ако той все още е министър, и в комисия по корупция, трябва да дадем обаче своята подкрепа за всички предложения, които има новото ръководство на НАП, за да могат ефективно да извършват работата си", заяви Капон.

От НАП съобщиха, че всяко плащане към фирмата „Бул" е ставало след одобрение от Световната банка, тъй като информационната система се изгражда със заем от световната финансова институция. Заплатено е за подготвителни процедури, които се правят преди въвеждане на всяка информационна система. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Сезират прокуратурата за информационната система на НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди