изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:26 EEST
Плугчиева се раздели със съветник заради нелоялност    
НовиниСъветникът от политическия кабинет на вицепремиера по управление на еврофондовете Меглена Плугчиева Свилен Колев е освободен от екипа й. Това потвърди пред Дарик самата Плугчиева. Тя уточни, че стъпката е предприета заради решението на Свилен Колев да се кандидатира за заместник-директор на Държавен фонд „Земеделие” - шеф на Агенция САПАРД, без знанието на прекия си началник.

Плугчиева бе категорична, че не става дума за уволнение, а за освобождаване от поста по взаимно съгласие.

 

Вицепремиерът посочи, че се е получава противоречие заради това, че тя сама е поискала изборът на нов шеф на агенция САПАРД да стане чрез конкурс. Името на новия заместник-директор на Фонда трябваше да бъде избрано след съгласуване с министър Плугчиева. „Това се нарича нелоялно поведение и смятам, че е съвсем нормално Свилен Колев да бъде освободен, коментира още министърът. По думите й обаче не може да се говори за конфликт на интереси.

 

Плугчиева бе категорична, че няма да участва в по-нататъшния избор за заместник-директор на ДФ „Земеделие”. Тя посочи, че е препоръчвала на министъра на земеделието Валери Цветанов всеки един от кандидатите да бъде проверен и от ДАНС.

 

Свилен Колев не бе намерен за коментар.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Плугчиева се раздели със съветник заради нелоялност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.67 секунди