изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:57 EEST
ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ СИ ТЪРСЯТ ВЗЕМАНИЯТА ЧРЕЗ ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ    
НовиниПред репортер на вестника Слави Сербезов сподели, че от началото на годината вече и държавните институции са започнали да се обръщат към услугите им, за да си съберат вземанията.

"Аз самият вече имам такива изпълнителни листове от общината по Гражданско-процесуалния кодекс и от Горското за несъбрани суми от актове. Явно, има указания на централно ниво да се работи повече за събираемостта. Ние реално можем по закон да работим с държавните институции по ГПК и ДПК" - коментира Сл. Сербезов, който е и ръководител на Камарата на частните съдебни изпълнители /ЧСИ/ в Добрич.
ЧСИ-тата отчитат от началото на годината и спад по отношение на интереса на провежданите от тях търгове. Сербезов заяви, че може би малцина знаят, че при публичните търгове, провеждани от тях, когато се продава имот стартовата цена е 50 на сто от пазарната оценка на имота. "Въпреки това е разбираемо да има спад, който според мен ще продължи до март - април, защото никой не дава кеш пари, когато се говори за криза и хората изчакват" - коментира още Сербезов.
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ СИ ТЪРСЯТ ВЗЕМАНИЯТА ЧРЕЗ ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди