изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:23 EEST
Парламентът изгони Кузов    
Парламент
Народното събрание гласува решение за прекратяване на правомощията на Владимир Кузов. Кузов получи условна присъда за педолифия, която бе постановена от Върховния касационен съд (ВКС) миналата седмица.


Председателят на парламента Георги Пирински се позова на текстове от Конституцията за отстраняването на депутата от законодателния орган, предаде БГНЕС. По тази причина решението не бе разисквано в пленарна зала.
За изгонването на Кузов гласуваха 178 народни представители, един депутат от "Атака" бе против, а двама от ОДС и Коалиция за България се въздържаха.
Преди решението на ВКС две съдебни инстанции признаха за виновен Владимир Кузов за това, че през 2001 г. е извършвал хомосексуални действия с малолетния тогава Николай Кирилов и го осъдиха на три години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален "общ" режим. Мотивите на върховните съдии за смекчаване на наказанието са, че начинът на извършване на престъплението, не очертава завишена степен на обществена опасност на личността на подсъдимия. dir.bg
 


Сходни връзки

Парламентът изгони Кузов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди