изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:50 EEST
ОБЛАСТНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ ДОБРИЧ И ЛОВЕЧ - ПАРТНЬОРИ    
НовиниГлавният секретар на Областна администрация Драгой Драгоев в качеството му на регионален  координатор  за Североизточен район за планиране, бе на двудневна работна среща в Областна администрация - Ловеч, която изпълнява проект на МДААР "Партньорство за развитие". Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Оттам уточняват, че главната цел на проекта е подобряване на ефективността на управление в областните и общинските администрации чрез създаване на условия за активно прилагане на публично-частните партньорства /ПЧП/. Тъй като темата е изключително важна и общовалидна за всички администрации, се предвижда проектът да се реализира на територията на цялата страна. Той цели да повиши капацитета на административните структури за прилагане на различни форми на публично-частно партньорство, да се оптимизира работата с цел създаването на благоприятни условия, предпоставки за възникване на такива партньорства и популяризиране на възможностите на им сред бизнеса, НПО  и гражданите. В резултат на изпълнението на основните цели на проекта, се очаква да бъдат уеднаквени процедурите и документите за ПЧП в областните администрации и да се създаде работещ модел за процеса на изграждане на публично-частните партньорства.
     Проектът, по който областна администрация - Добрич, е партньор, е възложен на администрацията в Ловеч от МДААР с договор от 3 февруари и е със срок на изпълнение една година. Осъществява се с финансовата подкрепа на ОП "Административен капацитет". Общата стойност на проект "Партньорство за развитие" е 1 976 288 лв. В Комитета за управление на проекта заедно с  областните  управители на всички целеви области, е включен и областният управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев, а регионален координатор за Североизточен район за планиране е главният секретар на Добричката областна администрация  Драгой Драгоев.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ ДОБРИЧ И ЛОВЕЧ - ПАРТНЬОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди