изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:51 EEST
Обвиниха Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски    
Ред и сигурност София. Обвинение за умишлено убийство извършено по особено жесток начин по член 116 от Наказателния кодекс е повдигнато срещу Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски. Това съобщи пред журналисти адвокат Марин Марковски, след продължилия близо два часа разпит, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Адвокатът заяви, че днес по време на официалния разпит му е била представена единствено ДНК експертиза.

Марковски е направил писмено възражение, че съгласно закона обвиняемият и неговите защитници имат право да научат въз основа на какви доказателства се повдигат обвиненията.
Марин Марковски бе категоричен, че неговият подзащитник няма никакво участие в трагичното събитие от януари 2006 г. По думите му, още тогава Лазар Колев е дал ДНК материал – слюнка от устата. „Те са имали материал – епидермис под ноктите на момичетата и влагалищен секрет. Това е от 2006 г. и изведнъж експертизите започват да никнат в края на 2008 и 2009 г.”, коментира Марковски. Според него, подобна практика не съществува и това го кара да се отнася с голямо подозрение към тази експертиза.
Марковски заяви, че днес е разговарял с Лазар Колев и той е заявил, че не познава сестрите Белнейски и няма никакво отношение към тяхното убийство.
Марин Марковски бе категоричен, че не са били представени никакви доказателства и изрази учудването си от факта, че е започнало събирането им от страна на следствието преди да бъде повдигнато официално обвинение. Представената днес експертиза е изготвена от Националния институт по криминалистика и криминология и няма нищо общо с ФБР и други институции, бе категоричен Марковски.
Лазар Колев има две присъди, които излежава в момента, съобщи Марковски. Първата е за изнасилване на непълнолетно лице, като по време на деянието и Колев е бил непълнолетен. Втората присъда е за кражба на мобилен телефон за 50 лв.
На въпрос кой иска да натопи Лазар Колев, Марин Марковски отговори: „Цялото кралско войнство”. По думите му неговият клиент се явява изкупителна жертва, предвид факта, че за три години не е бил установен и заловен убиецът на сестрите. Според Марковски, Лазар Колев е удобен, защото по време на деянието не е бил в затвора и няма алиби. „В един етичен наказателен процес неговата невинност ще бъде доказана, защото той е изкупителна жертва”, заяви Марковски.
Александър ШАБОВ


Откриха мемориал в памет на сестри Белнейски

Осъденият роднина на Белнейски ще обжалва наложената му присъда

Убийците на сестрите Белнейски - разкрити?

Психар замесен в убийството на Белнейски?

Съдебните експерти отказват аутопсия на Раданов! Слух за убийство на професора

Делото ”Белнейски” тръгва в нова посока

Белнейски не са загинали при катастрофа

Сестрите Белнейски са прегазени от кола

Изваждат телата на сестрите Белнейски

Стоицев не знаел убиеца на сестри Белнейски

Не)известен свидетел на двойното убийство в Пазарджик?

Грозна червена интрига в убийството на 2-те сестри!

Станишев: Петков, искам резултати без много шум!

Мълчалив протест на две училища в Пазарджик

Арлин Антонов: Убийството на двете момичета в Пазарджик е изключително жестоко престъпление

Двете сестри Росица и Кристина убити от сутеньори?

 


Сходни връзки

Обвиниха Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди