изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 19:46 EEST
"ПОЗОРНО, СРАМНО И ОТВРАТИТЕЛНО!"    
Общество

"Съд до дупка" - призовават близките на загиналите във влака-убиец, а дъщерята на покойния проф. Рашев от Шумен допълва: “Ако живеехме в нормална държава, нямаше да изгубим близките си...”

Изключително възмутени и дори бесни, че е употребена паметта на близките им, загинали във влака-убиец София- Кардам, са техните роднини. Повод за недоволството им е откриването на монумента на мястото на трагедията в Червен бряг от министър Петър Мутафчиев, без някой от тях да бъде известен.



 “Възмутена съм от наглостта на министъра. Срам и позор за България с такива министри. Община Червен бряг на подчинение на Мутафчиев ли е??? А църквата там???” - пита в гневното си писмо до близките на другите жертви Софка Дойнова - майка на така и незавърналата се у дома студентка от Добрич Валерия. Почернената майка продължава: “Раболепието ме отвращава. Най-малкото е, че е гавра с паметта на загиналите. Дори днес /б.а. - в събота/ тези нещастници са нямали покой. Съд до дупка!”. По-голямата сестра на Валерия - Живка, също сподели пред журналисти, че всички близки на жертвите на влака са изключително възмутени, до дъното на душите си. Тя е категорична, че с този акт, без те да бъдат уведомени и да могат да присъстват, са се изгаврили с паметта на загиналите 9 души. Живка споделя още, че случайно са разбрали за откриването на монумента в Червен бряг, от близка на майката на Даниел Вичев. Тя допълва, че те не са участвали със свои средства, не защото не са искали, а трудно се организирали, въпреки че поддържат връзка помежду си по електронна поща и телефон. Въпреки това те недоумяват защо и БДЖ участва с финансов ресурс за вдигането на паметника - за да замаже убийството на близките им. Ще ги съдим до дупка, категорични са живите. Хората се чувстват излъгани и употребени, тъй като първоначално откриването на монумента е било насрочено за 21 февруари, но им казали, че се отлага заради лошото време. Най-ранната възможна дата за откриването била 21 март, заради църковните канони, а какво излиза на практика, казва Живка и допълва, вероятно височайшата особа не е имала друго време и затова го откриха в деня, когато всички правиха помени за своите си близки.

Не по-малко възмутена е и дъщерята на проф. Рашев, също загинал в адския влак, Анна Рашева. В мейл до Софка -  майката на Валерия, тя пише: “Нямам думи! Изрично се уговорихме с този господин - секретар на Община Червен бряг, Найденов, ако не се лъжа,  събитието да се отложи за 21-ви март. Съгласувахме го и с Вичев, заради лошото време...  Не се предавайте. Ако живеехме в нормална държава, нямаше да изгубим близките си...”.

Има ли морал и може ли така да се прави с чужда пита помен, пита Софка и призовава: “Министър-председател, главен прокурор, върховен съдия и председател на парламент с морал. Ако те са такива, назначаваните от тях хора ще бъдат и те с морал или най-малко ще бъдат отстранявани при най-малкото съмнение за липсата му.

Наглостта на министър Мутафчиев мина всякакви граници на елементарно човешко поведение. Докога подобни хора ще бъдат назначавани на такива високи длъжности? Позорно, срамно и отвратително!” - категорична е Софка. НДТ

 


Сходни връзки

"ПОЗОРНО, СРАМНО И ОТВРАТИТЕЛНО!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди