изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:50 EEST
Започват проверки за верни етикети на храните    
Новини От днес Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) започва проверки в търговската мрежа в цялата страна за обозначаването на храните с растителни мазнини. Проверките ще стартират от хипермаркетите и специализираните магазини за търговия с храни от животински произход.

 

До края на месец февруари беше срокът, в който търговците трябваше да отделят млечните продукти, които съдържат растителни мазнини от останалите продукти и те да бъдат ясно обозначени. Целта на мярката е да се улеснят потребителите при избора на млечни продукти в търговската мрежа.

 

На базата на заповедта на генералния директор на НВМС д-р Йордан Войнов на търговците са издавани предписания за разделяне и обозначаване на продуктите с растителни мазнини. При неспазване на предписанията Законът за ветеринарно-медицинската дейност предвижда санкции в размер от 1000 до 3000 лева за юридически лица и еднолични търговци. На търговеца се издава предписание за отстраняване на нередностите.

 

При повторно нарушение санкциите са в размер от 3000 до 10 000 лв. Най-строгата мярка, предвидена в закона, е прекратяване на дейността на обекта до изпълнение на предписанието.


dariknews.bg
 


Сходни връзки

Започват проверки за верни етикети на храните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди