изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:49 EEST
Видеозаписите стават доказателство в съда?    
Ред и сигурност
До един месец ще бъдат внесени предложения за законодателни промени, според които заснетите кадри от видеокамерите ще бъдат използвани като доказателство в съда. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той и столичният кмет Бойко Борисов откриха център за видеонаблюдение на учебни и социални заведения към Столичната община, съобщи bTV.


"Още преди няколко месеца говорихме с главния прокурор и председателя на Комисията по вътрешен ред и сигурност на НС за необходимостта от използването на събрания материал като доказателство", каза още Миков.
Предстои да бъде разгледан на първо четене проектът за изменение на Закона за движение по пътищата, според който заснетите от видеокамери материали ще могат да бъдат използвани за налагането на административни наказания, допълни още вътрешният министър.
Центърът за видеонаблюдение на Столичната община обхваща 119 учебни заведения и детски градини в десет столични района. Напълно обхванати са районите "Средец", "Слатина", "Оборище", "Лозенец", "Триадица", "Сердика", "Красна поляна" и "Изгрев", а частично "Възраждане" и "Овча купел".
По думите на Борисов системата ще бъде доразвита и целта е заснетото чрез нея да се използва като доказателствен материал. Министър Миков посочи, че системата е един проект, който е изключително важен за сигурността в училищата и детските градини. По думите на Миков ще се работи за по-директна връзка със СД на МВР, за да има по-бърза реакция.
Според Борисов видеонаблюдението на автоматичните бариери на ул. "Граф Игнатиев" ще бъде включено към центъра, за да могат да се санкционират нарушителите. Играждането на общинската система за видеонаблюдение започва от 2007 г. и се извършва на етапи. Тя е са напълно съвместима и свързана със системата за видеонаблюдение на полицията.
През тази година ще се изгражда система за видеонаблюдение в столичните райони "Люлин", "Надежда" и ще се довършва изграждането й в "Овча купел". Средствата, предвидени за изграждането на видеонаблюдението, са 3 155 200 лева. С тях ще бъдат обхванати 61 общински училища и детски заведения.  dir.bg
 


Сходни връзки

Видеозаписите стават доказателство в съда? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди