изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:32 EEST
КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР ОБРА ОВАЦИИТЕ В ТУРЦИЯ    
КултураЮжната ни съседка се превръща в сериозна сцена за изява на добричките театрали

Добричкият куклен театър "Дора Габе" е взел участие в четвъртото издание на фестивал в турския град Ески шехир. Там нашите актьори са представили на турски език спектакъла "Звездичко", каза за НДТ директорът на театъра Петър Петков. При препълнен салон и въодушевена публика са изиграни две представления, като международно жури е направило селекция и е отправило покана към нашия куклен театър за участие в същия фестивал през 2010 г. От своя страна Петър Петков пък е участвал в този фестивал като режисьор на спектакъла "Корабът на мечтите", представен от кукления театър на Люлебургаз. На сцената на театралния форум са се представили трупи от Франция, Русия, Молдова, както и частната трупа "Дани и Деси" от Хасково, която е гостувала на добричка сцена.
Следващата седмица актьорите от ДКТ "Дора Габе" отново заминават за Турция, като ще участват във фестивал в град Измир, каза още П. Петков. Там те ще представят "Звездичко" и "Кученцето, което се научило да лае", също на турски език. Очаква се добричкият куклен театър да получи покана и за участие в Бурса.
"В момента турската държава отделя много средства за развитие на културата си. Фестивали на куклените театри се организират в почти всички по-големи градове на страната" - сподели П. Петков и добави, че южната ни съседка се превръща в сериозна сцена за изява на кукления театър "Дора Габе" в Добрич.
 


Сходни връзки

КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР ОБРА ОВАЦИИТЕ В ТУРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди