изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:54 EEST
Българин спечели злато на Световното по стрелба с лък    
Спорт Българинът Явор Христов спечели първо място на Световното първенство по стрелба с лък в зала, което се проведе в град Ржешов, Полша. Това е най-високото отличие, спечелено от българин в този спорт.


Днес бе финалният двубой между Явор Христов и поляка Рафал Доброволски в категорията – мъже, рекърв, индивидуално. В изключително оспорваното състезание за златото Явор и Рафал спечелиха равен резултат - по 116 точки.

На първия бараж и двамата уцелиха по 10 точки, но на втория нашето момче запази високата си класа, отново се прицели в десятката, докато полякът улучи девятката.

"Още не мога да повярвам. Много съм щастлив. Искам да благодаря на националният отбор, който ме подкрепяше през цялото състезание, на Българска федерация „Стрелба с лък” и на нашите спонсори", сподели развълнуваният Явор Христов.

"Това е голям успех за България и за всички българи. Много съм горд и се радвам за Явор. След толкова години труд, той заслужи да е световен шампион", допълни Даниел Павлов, Председател на Българската федерация Стрелба с лък.

Общо шест състезатели от България участваха на световното първенство по стрелба с лък. В стил рекърв участваха Христо Христов, класирал се на 39 място, Мартин Мицов на 58 място, Тодор Тодоров – младежи, на 39 място. С лък компаунд се състезава Иван Йотов, който зае 43 място, а дамата в отбора ни – Пламена Миткина се класира на 36 място.

Явор Христов е печелил бронз на Световна купа и Европейско Гранд При в Анталия, Турция през 2006 г., а на Световното първенство през 2003 г. заедно с Иван Йотов се класират на второ място отборно-мъже.

Христов е състезател от русенския клуб "Джамбо – 2006“ и е най-успешният български стрелец през последните години. На Световното първенство в Полша участват 338 състезатели от 37 държави.

През месец май България ще домакин на Европейското Гранд При по стрелба с лък.  dnes.bg

 


Сходни връзки

Българин спечели злато на Световното по стрелба с лък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди