изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:27 EEST
Убиецът на Радостина - с две лица?    
Общество"Той го направи, той я уби", е викала шокирана от видяното в окъпания в кръв апартамент млада жена. Тя първа открила зверски убитата си по-малка сестра Радостина Радославова Евтимова.

Полуголото тяло на жертвата е било съсечено с над 50 удара с нож, разкриха само част от зловещата картина вчера криминалисти. Зверски закланата студентка от Икономическия университет във Варна беше намерена на 6 март вечерта около 19,30 часа в апартамент на луксозната кооперация на улица "Мир" номер 17.

По горещи следи е арестуван 21-годишният Г.Ц., съобщиха официално от полицията. Ще му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин по чл. 116 от НК, заяви вчера наблюдаващият случая зам. окръжен прокурор Радослав Лазаров.

Стана ясно, че зад решетките за 72 часа всъщност е Георги Цветанов, син на зам.-председателя на СДС и партиен лидер на варненската организация Цанко Цветанов. Днес прокуратурата ще поиска пред съда мярката му за неотклонение "задържане под стража".

Беше изключително момиче, хубаво, умно, сърдечно, с артистичен талант, ридаеха вчера двете най-близки приятелки на Радостина, които пожелаха да не бъдат назовани.

Според тях жертвата имала дългогодишна невероятна любов с приятеля си Петър, който учи в Англия. Той е собственикът на апартамента, в който се е разиграла кървавата драма. Въпреки че бил далеч, обичта между Петър и Радостина била още по-силна.

С Георги били само колеги в една група по специалността стопанско управление, 3-ти курс. На 5 март Радостина и Георги се веселили в обща компания на партито за 8-и март на Икономическия университет във варненската дискотека "Трала-ла". Радостина била и със сестра си Теодора, но по-късно се разделили.

Според бдителни търговци от магазините на партера, момичето се прибрало в късните часове с непознат младеж. Радостина имала ключ за апартамента на Петър, за да наглежда дома му при дългите отсъствия.

Изненадващо никой през нощта или на другия ден не е чул подозрителни шумове от въпросния апартамент 11, където е станало жестокото убийство. Повечето от съседите са турски и кипърски студенти, които живеят в също луксозни апартаменти под наем. Близки на Радостина са я издирвали през целия ден по мобилния телефон и в скайпа, но без успех. Тогава сестра й Теодора отишла и намерила безжизненото съсечено тяло. Радостина била само по бикини.

Близки на семейство Цветанови са втрещени от вестта за ареста на сина им. Повечето познавали младежа от малък и твърдят, че е изключително добре възпитан, способен, от малък печелел литературни конкурси. А известно време работел като журналист в местен пресцентър.

Синът на синия партиен лидер никога не демонстрирал, че баща му е известен политик и общински съветник.

"Е, така мислят само хора, които или не го познават добре, или не са го виждали дрогиран, или когато е пиян", издадоха плахо колеги от групата на арестувания и жертвата. Георги се държал твърде агресивно към представителките на нежния пол. "На всяка жена гледаше като на сексуален обект", признаха негови връстнички.

"Ако случаят се потули, протестът на гръцките студенти ще се види на властта като училищна пиеса", заяви категорично Станислав Тодоров, председател на студентския съвет в Икономическия университет. Той и колегите му били шокирани от трагедията. Днес вузът спуска знамето наполовина в памет на убитата студентка. Опелото ще бъде в църквата "Света Петка", а погребението в централните гробища на Варна.

От своя страна, Цанко Цветанов заяви: "Синът ми отрича да е замесен в убийството. Това, което мога да кажа в момента, е, че се е случило нещо много ужасно".

"Информацията, която имам по случая, е само от медиите и затова не мога да коментирам", заяви вчера лидерът на СДС-Варна Цанко Цветанов, чийто син Георги е в ареста с обвинение за тежкото престъпление.

"Гражданската ми позиция е, че правораздавателните органи, МВР, прокуратура, съд трябва да си свършат работата, който и да е извършител на това престъпление. Трябва съответно извършителят или извършителите да понесат възмездие", каза Цветанов.

В малкото време, което имал за среща със сина си, той отрекъл пред баща си да е замесен в това убийство. "Не знам дали само той е задържан или има и други", каза още местният син лидер.

Вчера той ръководеше срещата на местния партиен актив с председателя на СДС Мартин Димитров, който беше в морската столица по време на обиколките си в страната преди Националния съвет на 10 март.

actualno.com

 


Сходни връзки

Убиецът на Радостина - с две лица? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.52 секунди