изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:43 EEST
ПО 7000 ЛЕВА СРЕДНО СТРУВА САНИРАНЕ НА ЖИЛИЩЕ    
НовиниСредната цена за саниране на средно по размер жилище у нас е 7 000 лева, а единственото облекчение за гражданите, които го извършват, е имагинерно опрощаване на данъка, обясни зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев.

През миналата седмица той участва в заседание на сдружението "Общинска мрежа за енергийна ефективност - Енефект". Коментарът му бе по повод изнесената от кмета Детелина Николова информация, че в Чехия има държавна политика за безлихвено кредитиране за срок до 30 години от държавата на 70 на сто от парите за саниране на сградите. При това правителството на Чехия е решило, че за срок от три години трябва да се санира жилищният фонд. Това е задължение за всички собственици на жилища, като при неизпълнение се предвижда отнемане на собствеността. 
След проведеното през миналата седмица общо събрание на сдружението община град Добрич е избрана да участва в управителния му съвет. Тя ще е включена и в комисията по разработване на плана за работа.
Добрич е сред трите български общини, които са приели на заседание на общинските си съвети програми за енергийна ефективност. Тя е и една от четирите общини у нас, които са подписали Конвента на кметовете в ЕС за енергийна ефективност. Той предвижда намаление с 20 процента на потребяваната енергия и на вредните емисии, както и увеличаване с 20 процента на използването на възобновяеми източници на енергия.
 


Сходни връзки

ПО 7000 ЛЕВА СРЕДНО СТРУВА САНИРАНЕ НА ЖИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди