изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:55 EEST
MOTLEY CRUE ОТКРИВАТ КАЛИАКРА РОК ФЕСТ 2009    
ОбществоБившият на топгърлата Памела Андерсън и останалите лоши момчета забиват на морския бряг на 1 юли

Култовата хард рок банда MOTLEY CRUE пристига за първи път в България на 1-ви юли в Каварна. Това съобщиха от пресслужбата на морската община. Хулиганите на рока ще открият четвъртото издание на Калиакра Рок Фест 2009, което тази година ще се проведе в периода 1 - 3 юли в столицата на рока - Каварна. Само преди броени дни организаторите от община Каварна и Жокер медиа обявиха концерт на DREAM THEATER на 3-ти юли, в рамките на традиционния Рок фестивал, а вчера официално  бе оповестено, че и лошите момчета от MOTLEY CRUE ще свирят у нас.
Глем рок бандата е създадена през 1981 г. в Los Angeles - от емблематичния Nikki Sixx и не по-малко известния Tommy Lee, който е познат в публичното пространство по цял свят, като бившия съпруг на Памела Андерсън. Бандата ще стъпи за първи път в България в оригиналния си състав. След многократни раздели и събирания, напускания и отсъствия на различните членове и последвали завръщания в състава й, четиримата оригинални - Vince Neil /вокали/, Mick Mars /китара/, Nikki Sixx /бас/ и Tommy Lee /ударни/ успяха да създадат своя девети студиен албум. "Saints of Los Angeles" е записан през 2008 г. и е първият им за последните осем години. Следва северно-американското турне Crue Fest tour през лятото на миналата година, а успехът му и най-вече срещата с публиката, тласка групата към Crue Fest 2, който ще се стартира в края на юли.
В момента Motley Crue са на турне в чест на 20-годишнината от излизането на албума "Dr. Feelgood", който излиза през 1989 г. и е единственият в историята на Motley Crue, достигнал върховете в музиканите класации и по-специално Billboard charts, с над 6 милиона продадени копия. В Каварна четворката ще стъпи мощно на сцената на Калиакра Рок Фест 2009 на 1-ви юли, за да сподели на живо с родните феновe най-великите си и успешни парчета, донесли им световна слава.
MOTLEY CRUE е не само най-вдъхновяващата банда за поколения рокери, но и за много от рок-изпълнителите. Още с първия си албум "Too Fast for Love" /1982 г./, бандата жъне шеметен успех и е съпорт на Kiss в турнето им Creatures of The Night /1983 г./. По-късно същата година хулиганите на американския рок се представят впечатляващо пред над 350 000 зрители на US Festival в Сан Бернадино, заедно с титани като Ozzy Osbourne, Judas Priest, Van Halen и Scorpions. С особена лекота грабват публиката - с неподражаемото си излъчване и "хулиганското", което постоянно витае около тях. Следват още пет супер успешни албума, които наред със скандалите около членовете на групата и бунтарския имидж, който безспорно е част от чара им, ги превръща в истински звезди на световния рок.
Славата им на лоши момчета и женкари е част от визитката на бандата - всеки един от тях е женен и развеждан многократно за едни от най-красивите жени в света. Рокерите са магнит за топ модели, манекенки и актриси, дори озаглавяват един от най-успешните албуми в историята си "Girls,Girls,Girls". Всеки от познатите герои има по няколко брака, предимно с модели на Playboy, като безспорно най-известен е бракът на Томи Лий и "спасителката на плажа" - Памела Андерсън. Скандалната двойка се жени през 1995 г., познавайки се само от няколко дни, а серията шумни скандали и побои води барабаниста за 6 месеца в затвора, след доста бурен развод.
С над 80 милиона продадени албума в целия свят, с три номинации за Grammy /последната от 2009 г./ в категория Best Hard Rock Performance, многократно номинирани за American Music Awards за Favorite Heavy Metal/Hard Rock Artist, бандата в крайна сметка получава наградата в категорията Favorite Heavy Metal/Hard Rock Album през 1991 г. Aлбумите и синглите на групата са в първите позиции на класациите в САЩ, Великобритания и по света, със златен и платинен статус, като един от най-успешните им за всички времена остава албума "Dr. Feelgood".
През 2001 г. скандалната четворка отново разбужда духовете около себе си, като издава биографичната книга "The Dirt", която постига изключителен успех и продажби. Интересен е и фактът, че Motley Crue е сред малкото групи в света, притежатели на собствените си права. През 2005 г. издават две платинени CD-та Greatest hits със заглавието "Red", "White & Crue" а през 2006 г. са на турне заедно с Aerosmith. В началото на същата година Motley Crue се сдобиват и със собствена звезда в Алеята на славата, на официална церемония в Холивуд. В типичния си непокорен стил, от името на бандата Nikki Sixx с удоволствие отбеляза, че звездата им се намира на "възможно най-подходящото място по алеята - между витрините на най-големите магазини за бельо на булеварда". С чувство за хумор и с вид на разбойници "Светците" се завръщат по-шумни от всякога. Хубавото за българските фенове е, че ще могат да се срещнат с тях на живо - на 1-ви юли,  на Каликра Рок Фест 2009. Организаторите напомнят, че билетите за тридневния фестивал ще бъдат пуснати в средата на март, а третият хедлайнер на феста ще бъде обявен до няколко дни.
 


Сходни връзки

MOTLEY CRUE ОТКРИВАТ КАЛИАКРА РОК ФЕСТ 2009 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди