изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:42 EEST
Дете с церебрална парализа се нуждае от средства за лечение    
ОбществоПети месец тригодишната Александра Маркова от Добрич е само на поддържаща рехабилитация, защото семейството й няма необходимите средства за лечение, съобщи Нова ТВ.

 Детето страда от детска церебрална парализа и за да получава адекватни медицински грижи, трябва да пътува всеки месец до София.

Алекс била на пет месеца, когато лекарите поставят диагнозата. От тогава родителите й се опитват да й осигурят най-доброто лечение. Теглили кредит, обиколили всички клиники. Днес обаче семейството не може да се справи само.

"Не искам в никакъв случай да спирам лечението на дъщеря ми, защото има развитие и аз не мога да повярвам, че тя ще бъде инвалид. Живея с надеждата да постигна максимума в тази коварна болест и един ден да може да бяга и да казва мамо", разказва майката.

Допреди пет месеца тя и малката Алекс пътували първо до клиника в София, а след това до Пловдив, защото парите стигали дотам. Здравната каса поема част от процедурите, но според майката те са твърде недостатъчни.

Семейството има още едно дете. Около 1000 лева на месец са нужни, за да продължи лечението на малката Алекс в софийска клиника. Приходите им обаче са далеч по-малко. Майката не може да бъде назначена и като личен асистент на дъщеря си, защото доходът им е по-голям от определения. За да продължи лечението на Алекс, тя разчита на помощта на всички непознати, но добри хора.

Тези от вас, които искат да помогнат на тригодишната Алекс, могат да се обадят в редакцията на "Календар" на телефон 80 50 111.
Банковата сметка е BG29 UNCR 7000 1502 0982 86, BIC UNCRBGSF, Уникредит булбанк, Александра Илиянова Маркова.
 

 


Сходни връзки

Дете с церебрална парализа се нуждае от средства за лечение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.54 секунди