изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:08 EEST
Валери Цветанов: Най-острият проблем по отношение на рибарските пристанища е в Балчик    
НовиниВарна. Най-острият проблем по отношение на рибарските пристанища е в Балчик. Това заяви при посещението си във Варна земеделският министър Валери Цветанов, който от вчера е на двудневна обиколка на риболовните пристанища в страната, предаде репортер на радио „Фокус” – Варна.

Валери Цветанов уточни, че в това отношение в България съществуват редица обективни проблеми и един от тях е свързан с осигуряването на място за рибарско пристанище в Балчик. Цветанов допълни, че води разговори с министъра на отбраната Николай Цонев, защото това е единствената алтернатива за разрешение на въпроса. „В тази връзка искам да посоча като правилно ефективно държавническо решение реакцията на транспортния министър Петър Мутафчиев, с когото се разбрахме, и пристанището в Созопол в момента е прехвърлено на Министерството на земеделието и храните”, допълни Валери Цветанов. Той каза също, че смята днес в Созопол да уточни как ще се развият по-нататък проблемите, свързани с изграждането на риболовното пристанище. По думи му, друг проблем, който вероятно ще бъде разрешен лесно, е свързан с лодкостоянките в Каварна, като е необходимо да бъде уредено прехвърлянето на собствеността на земята, където са разположени буните. Цветанов каза, че тази сутрин се е срещнал с кмета на местната община Цонко Цонев, за да се изчистят тези проблеми и двамата са се уточнили спешно да се предприемат необходимите мерки.
Димитър ДИМИТРОВ
 


Сходни връзки

Валери Цветанов: Най-острият проблем по отношение на рибарските пристанища е в Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди