изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:01 EEST
Следователите стават прокурори    
Ред и сигурностСОФИЯ. Следователите ще станат прокурори. Те ще преминат към държавното обвинение като териториални следствени отдели. Това съобщи правосъдният министър Миглена Тачева. Тя уточни, че промените се предлагат в закона за съдебната власт. Целта е да натоварим тези 550 следователи, които твърдят, че са високи професионалисти, и които от години не разследват.

Трябва да укрепим капацитета на досъдебната фаза, защото всички разбираме, че имаме проблем с качественото разследване, мотивира се правосъдният министър. Следователи ще разследват всички видове дела, така както прокурорът може да прави в момента. Териториалните следствени отдели ще бъдат колкото тези на ДАНС в страната - 11.
Друга промяна в закона уточнява, че никой съдия няма да може да бъде назначаван без конкурс.
Тачева обясни, че през април предстои да бъдат избрани голяма част от ръководителите в съдебната система. Става дума за над 400 поста административни ръководители на апелативни, окръжни и районни нива в съдилища и прокуратури.
Правосъдният министър не скри, че има няколко конкретни имена на ръководители, които според нея е по-добре да не бъдат избирани. Няма да кажа имена, но аз имам конкретна представа за определени председатели по места, които може би е добре да не бъдат избрани, подчерта правосъдният министър. Тя само допълни, че става дума за ръководители на съдилища, прокуратури и следствени служби.
standartnews.com
 


Сходни връзки

Следователите стават прокурори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди