изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:30 EEST
Лъчезар Иванов: Заради неприетия Закон за ВиК и некомпетентната работа на прателството, страната ни рискува да загуби 1, 6 млрд.    
ПолитикаСофия /КРОСС/ - Заради неприетия Закон за ВиК и некомпетентната работа на прателството, страната ни рискува да загуби 1, 6 млрд. евро. Това заяви Лъчезар Иванов от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията. Средствата са за периода 2007-2013 година по оперативната програма „Околна среда", но Европейската комисия е наложила забрана за сключване на договорите и най-вероятно България ще загуби парите, добави депутатът.

Със загубените средства е трябвало да се построят и пречиствателни станции. Той алармира, че България ще търпи сериозни финансови санкции заради неизпълнение на ангажиментите си като страна членка на ЕС по отношение на ВиК-сектора. Размерът на санкциите, които страната ще трябва да понесе, ако до 2010 г. не изпълни изискванията, е 5 евро на ден, съобщиха експерти на ГЕРБ. По техни данни на страната са й необходими между 9 и 11 млрд. лв., за да се приведе в изправно състояние ВиК-инфраструктурата. От партията настояват за незабавно приемане на качествен закон за ВиК-мрежите и ефективен контрол от страна на държавата. В новия закон трябва да бъде решен въпроса за публично-частното партньорство, категорични са представителите на ГЕРБ. Те настояват и да се изчисти проблема със собствеността на ВиК-мрежите. Единственият адресат за отговорността за замразените средства е Сергей Станишев заедно с коалиционните му партньори, заяви Лъчезар Иванов.
По отношение на кризата с боклукът в столицата, Иванов заяви: „С усилията на Бойко Борисов и екипа му темата с боклука вече 99% е приключила". В петте района „Витоша", „Люлин", „Овча купел", част от „Триадица" и „Младост" след инспирираната криза с боклука имаме над 99% решаване на проблема, съобщи Лорита Радева, експерт на ГЕРБ и общински съветник. Кризата с боклука се инспирира за пореден път с пропагандната машина на БСП, категоричен бе Лъчезар Иванов по време на пресконференцията в централата на ГЕРБ. МС в лицето на Сергей Станишев не само не помагаше за решаването на проблема, а напротив - те пречеха, каза Иванов. Носеше се боклук, изсипваше се, за да се задълбочи проблема, изтъкна още той. „София дава 34% от БВП, 75% от чуждестранните инвестиции са в София и не може правителството в лицето на Сергей Станишев да налива масло в огъня" заяви Иванов. Припомняме, вчера премиерът заяви, че кметът Борисов е превърнал в национален проблем столичната криза с боклука.
Станишев още веднъж посочи, че ако столичната управа не съумее да се справи, то правителството ще се намеси.
 


Сходни връзки

Лъчезар Иванов: Заради неприетия Закон за ВиК и некомпетентната работа на прателството, страната ни рискува да загуби 1, 6 млрд. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди