изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:31 EEST
РЗС: Настояваме за арести, наказателни постановления и присъди    
ПолитикаВъв връзка със зачестилите изказвания на корумпирани представители на властта, че ще съдят лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, правния отдел на РЗС анализира внимателно всяка закана на потенциалните затворници и им напомня, че след по-малко от три месеца вече няма да има кой да ги покровителства, се казва в декларация на партията, съобщиха за БГНЕС от РЗС.


С най-арогантните закани се „отличиха” бившият зам. директор на ДАНС Иван Драшков, директорката в отпуск на НАП в Бургас Румяна Дулева, бившият ръководител на агенция „Митници” Асен Асенов, все още настоящите кметове на Хасково Георги Иванов и на Гърмен Ахмед Башев заедно с радикалния ислямист Мурат Бошнак, се посочва в документа. Очевидно корумпираните и обвързани в криминални схеми чиновници, кметове и олигарси са с гузна съвест, но и с огромна доза страх, която не им позволява дори смислено да се защитят. Засега нито един от тях не си е изпълнил обещанието да се обърне за съдействие към правораздавателните органи. Повечето засегнати правят тези изказвания от положението на вече „бивши”. Нещо повече, самите правораздавателни органи, като например ДАНС и прокуратурата, все по-често започват да се обръщат към споменатите лица в качеството им на обекти на проверки и разследвания по Наказателния кодекс, посочват от ПП РЗС.
Правният отдел на „Ред, законност и справедливост” с нетърпение чака поне един от заканващите се да изпълни намеренията си. Припомняме, че въпрос на лична култура е криминално проявените олигарси, чиновници и местни велможи да осъзнават реалното си място в обществото. Защото когато някой отправя заплахи и закани към парламентарист в една парламентарна Република, той би следвало да си дава сметка за последствията. Подобен род изказвания само показват колко дълъг път ни предстои да извървим, за да се присъединим към напредналите в политическо и културно отношение общества, се допълва в декларацията.
РЗС си запазва правото да изпрати свои представители в Брюксел още тази седмица, ако в най-кратки срокове няма арести и други конкретни действия срещу осветлените от РЗС корумпирани лица, заключава документът. /БГНЕС
 


Сходни връзки

РЗС: Настояваме за арести, наказателни постановления и присъди | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди