изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:42 EEST
От днес учениците от 12-ти клас ще подават заявления за явяване на матурите    
ОбразованиеСофия /КРОСС/ - От днес до 27 март учениците от 12-ти клас ще подават заявления в училищата за явяването на държавните зрелостни изпити, съобщиха от Министерството на образованието и науката. До 15 май зрелостниците ще получат служебна бележка с информация за това къде и кога трябва да се явят на матурите.


През тази година държавният зрелостен изпит по български език и литература ще се състои на 17 май, а вторият държавен зрелостен изпит - на 19 май. Началото и на двата изпита е от 8.00 часа. От 26 май до 1 юни ще се състоят матурите по предмети по желание.

Датите на двете задължителни матури през тази година са изтеглени преди 24 май заради абитуриентските балове, матури няма да има и в дните, в които се очаква да има избори, коментира на месечната си пресконференция в началото на март министърът на образованието и науката Даниел Вълчев. Той съобщи тогава, че около 10 000 информационни табла ще бъдат разпространени във всички училища, за да научат от тях учениците всичко необходимо за зрелостните изпити.
Всички ученици от четвърти до 12-ти клас ще получат от МОН "календар на ученика", съдържащ информация за ваканциите през годината, за изпитите след седми клас, за юнската и за септемврийската изпитни сесии на матурите.

 


Сходни връзки

От днес учениците от 12-ти клас ще подават заявления за явяване на матурите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди