изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:49 EEST
КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКАТА ДЕЙНОСТ ДИСКУТИРАХА В АЛБЕНА    
ЗдравеВ Албена  се състоя  3-дневна национална работна среща на националните и регионални структури на Министерството на здравеопазването и НЗОК, съобщи сайтът на МЗ.

Домакин бе Регионалният център по здравеопазването в Добрич. В 6 работни сесии ръководителите на 28-те областни РЦЗ, РИОКОЗ И РЗОК обсъдиха теми и проблеми, свързани с качеството на медицинската дейност и контрола върху достъпа до нея, взаимодействието между структурите при извършване на съвместни проверки на лечебните заведения. От РЦЗ в Добрич обясниха, че подобна среща - между представители на трите институции, се провежда за първи път през последните поне пет години.     
На работната среща ръководителите на РЦЗ, РИОКОЗ и РЗОК  направиха анализ на целия комплекс от мерки за гарантиране качеството на медицинските дейности. Обявени бяха резултатите от проверките по организацията на медицинското обслужване и лекарствоснабдяването. Обсъдени бяха методики за подобряване взаимодействието по отношение на контрола на дейността на лечебните заведения и здравните кабинети,  спазването на медицинските стандарти и изискванията към лечебните заведения. Изтъкната беше необходимостта от съвместни усилия за развитие на регионалната система на здравеопазване, включително разработване на регионални здравни карти, а също така и от формулиране на предложения за нормативни промени, иницииране на политики и мерки за реализирането им.  Специално място в хода на обсъжданията бe отделено на целите, изработването и прилагането на Националната здравна карта.
На срещата експерти на МЗ направиха преглед на проектите по оперативните програми, разглеждани от министерството, като подчертаха, че те са важен ресурс за модернизацията на българското здравеопазване. В работната програма бе включено обсъждане на актуални въпроси на имунопрофилактиката, както и дейността на Лекарската консултативна комисия /ЛКК/ като орган на медицинската експертиза по отпускане на помощни средства и други случаи, предвидени в нормативните актове. НДТ
 


Сходни връзки

КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКАТА ДЕЙНОСТ ДИСКУТИРАХА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди