изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:20 EEST
ДАНС проверява заплахата срещу Яне Янев    
Ред и сигурност Софийска градска прокуратура със свое постановление е възложила на Държавната агенция „Национална сигурност (ДАНС)” проверка за закани и заплахи за убийство срещу депутата Яне Янев.

Това обяви градският прокурор на столицата Николай Кокинов, предаде “Фокус”. Кокинов уточни, че ако в хода на проверката се получи някаква информация за разпространение на радикален ислям, то материалите ще бъдат пратени по компетентност на Окръжната прокуратура в Благоевград.
Очаква се до май да завърши разследването срещу бизнесмена Христо Ковачки, каза още градският прокурор, цитиран от БТА. Той допълни, че по случая "Ковачки" преди два месеца е назначена комплексна финансова експертиза, която е с твърде много задачи и може би ще е готова след около месец. До момента се разпитват свидетели и се събират доказателства, както и се анализират всички документи по случая, допълни Кокинов.
Във връзка с разпоредената проверка за непочистването на сметта в София прокурорът посочи, че ДАНС все още не е представила своя доклад. Кокинов каза, че има информация за това, че е удължено разследването на самоубийството на Ахмед Емин, като допълни, че се очакват още редица експертизи. Главният прокурор Борис Велчев заяви, че номинира за заместник-главен прокурор заместник-председателя на Софийския апелативен съд Галина Тонева. За Великотърновската апелативна прокуратура Велчев предлага досегашният й ръководител да не се променя. В Пловдив за апелативен прокурор Велчев предлага да бъде избран Андрей Атанасов, в Бургас - Любомир Петров, а във Варна - на Ружа Големанова. dir.bg
 


Сходни връзки

ДАНС проверява заплахата срещу Яне Янев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди