изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:50 EEST
"БЕРГОН" ОТНОВО НАРУШИТЕЛ    
НовиниКЗК постанови 20 хил. лв. глоба за интернет - доставчика по две алинеи

С решение 194 на Комисията за защита на конкуренцията е постановена глоба в размер общо на 20 хил. лв., за нарушението от страна на интернет-доставчикът "Бергон" в Добрич на чл. 34, алинеи 5 и 7 по закона за конкуренцията, съобщиха в НДТ. Жалбата срещу "Бергон" е от телевизия "Добруджа" и "Кейбълтел", тъй като другата фирма упражнявала изключително нелоялна конкуренция на пазара. Двете фирми са лицензирани тв и интернет оператори на пазара.
За НДТ управителят на телевизия "Добруджа" в Добрич Камен Станчев поясни, че по ал. 5 на "Бергон" е наложена глоба в размер на 10 хил. лв., защото предоставя Интернет на цена от 5 лв. на месец, докато в документите вписвали 20 лв. Другото нарушение, установено при проверката на КЗК е по ал. 7 - предоставяне на пакет - телевизия и Интернет за 20 лв. "Това на практика е абсолютно нереално и излиза, че едната услуга е без пари. По този начин "Бергон" отмъква клиенти от лицензираните фирми" - каза Станчев. Той допълни, че на "Бергон" е поставено и да прекрати нарушенията, като може да обжалва решението на комисията в 14-дневен срок.
НДТ припомня, че миналата година при акция на ГД БОП от офисите на "Бергон" бе иззето рекордно количество нелегален софтуер. В рамките на акцията антимафиотите иззеха 12 незаконни сървъра, съдържащи 25 терабайта с музикални произведения, филми и софтуер, разпространявани във вътрешната мрежа. Това се равнява на над 37 000-40 000 компактдиска, до които са имали достъп над 6 000 потребители, посочи тогава Явор Костов от ГД БОП. По време на акцията антимафиотите неутрализираха за първи път в страната незаконен интернет-доставчик на телевизионни програми - бяха конфискувани седем стийнингсървъра, множество телевизионни сателити и приемници, карти за декодиране на телевизионен сигнал. Установено бе, че "Бергон" е доставял нелегално 45 телевизионни и 5 радиопрограми. С незаконното разпространение на програмите са нанесени огромни щети на редица телевизии, сред които бТВ, БНТ, "Фокс лайф" и др.
 


Сходни връзки

"БЕРГОН" ОТНОВО НАРУШИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди