изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:01 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В СТРАНАТА    
Ред и сигурностСофия. Криминалисти от Девето РУМВР установиха и задържаха извършителите на две измами, заявени в края на миналата година. На 10 ноември в сектор “Икономическа полиция” е получен сигнал за извършена измама при сделка с недвижим имот в ж.к. “Люлин”. Проверка установила, че 45-годишният С.Н., като управител на строителна фирма въвел в заблуждение 29-годишен столичанин и му продал апартамент за 91 000 лева в новострояща се сграда, без да има законови права.

Материалите по случая са докладвани в СРП и срещу измамника е образувано досъдебно производство. Вторият случай касае измама за 100 000 лева под претекст закупуване на лек автомобил от чужбина. Измамницата – 37-годишната И.Ш. от гр.Русе, взела парите от тъжителя в края на октомври и веднага след “сделката” изчезнала. За извършването на измамата тя била подпомагана от съучастник, който се установява. Материалите по преписката са докладвани в СРП и срещу И.Ш. е образувано досъдебно производство. Работата по случаите продължава.
Криминалисти от Трето РУМВР установиха и задържаха извършител на кражба. В края на ноември м.г. 24-годишният Л.М. издърпал от ръцете на столичанка дамската чанта. В нея имало документи, дебитни карти, ключове, 700 лева и два мобилни телефона. Задържаният младеж е известен на полицията и с други кражби, извършени на територията на столицата. Материалите по преписката са подготвени за доклад в СРП. Работата по случая продължава.
Плевен. Служителите на Плевенската дирекция на вътрешните работи разкриха жена, извършила измами с недвижими имоти в Плевен. Вчера между 7 и 13.30 часа е проведена специализирана полицейска операция. В хода на проверките са извършени претърсвания и изземвания на жилище и офис в града. От дома и офиса на 41 годишна са конфискувани оригинали договори за покупко-продажба на право на строеж на незавършен строителен обект /"на зелено"/, пълномощни, банкови извлечения и справки за продадени апартаменти в незавършен вид. Извършителката сключвала множество сделки за покупко-продажби на имоти в Плевен на несъществуващи обекти, както и на недовършени сгради със забранено право на строеж от РДНСК /Регионална дирекция по национален строителен контрол/ – Плевен. Престъпленията са извършени за периода 2005 – 2007 година. На 41 годишната плевенчанка е наложена мярка "парична гаранция 500 лева». Полицейска проверка установила, че тя е криминално непроявена и неосъждана. Повдигнато и е обвинение по чл. 209 от НК. Престъпното деяние на жената се документира и продължава изясняването на обстоятелства около извършването на измамите. В полицейската операция са участвали служители от Икономическа полиция, Охранителна полиция, Базова научно-техническа лаборатория и отдел «Полицейско разследване». Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
Млад шофьор се хвърли в Плевенската река Тученишка с «Фолксваген». Около 14.05 часа вчера на улица «Дойран» при движение с несъобразена скорост 28-годишният водач губил контрол над управлението и автомобилът паднал в канала на реката. Специализиран автомобил на Пожарна безопасност и спасяване оказал съдействие за изтеглянето на падналата кола. Шофьорът е получил разкъсно-контузни рани по лицето и натъртвания по тялото. Прегледан е в ЦСМП и е освободен за домашно лечение. При извършената проверка за алкохол автоконтрольорите установили, че той управлява в нетрезво състояние. Уредът отчел 2.91 промила. Уведомен дежурен прокурор.  Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 «б» , ал. 1 от НК.
С хероин в Плевен е задържан 35 годишен. Вчера в 10.30 часа в момент на извършване на проверка, мъжът изхвърлил на земята политиленово пликче с размери 5/10 см. При направен полеви тест на съдържанието на пликчето - пет полиетиленови топчета, веществото е показало реакция като хероин. При оглед на местопроизшествието на улицата в близост до 35-годишния са намерени още три политиленови топчета с хероин. Наркотикът е иззет за експертизи. Плевенчанинът е задържан за 24 часа. Проверка установила, че срещу него има заведени 10 заявителски материали за кражби и наркотици. Има десет присъди. В Първо управление на МВР е образувано досъдебно производство.
Пазарджик. Тийнейджър, извършил две домови кражби, бе задържан от панагюрски криминалисти. Вечерта на 11 март апаш разбил входната врата на къща, собственост на 43-годишната В.Ю. от Панагюрище. Била извършена кражба на два DVD-плеъра и два мобилни телефона. Ден по-късно била обрана вилата на 65-годишния панагюрец П.М. в местността „Търнов дол”. Мъжът се простил с бормашина и 20 метра многожилен електрически кабел. На двете местопрестъпления били извършени огледи от дежурна група на местното полицейско управление. В хода на проведеното разследване криминалистите открили връзка между двете кражби. След усилената работа полицаите стигнали до самоличността на извършителя. Оказало се, че те са дело на криминално проявения Ф.К./19 г./ от средногорския град. Той е задържан за срок от 24 часа, а срещу него са образувани дознания.
Млад мъж извършил кражба от промишлено хале бе задържан от служители на РУ МВР-Панагюрище. Преди седмица от промишлено хале на частна фирма в Панагюрище била извършена кражба. Апаш проникнал в помещението и отмъкнал алуминиеви калъпи, заготовки, меден кабел и гориво-смазочни материали. След неколкодневно разследване органите на реда стигнали до самоличността на извършителя. Оказало се, че той 29-годишният жител на средногорския град С.И. Мъжът е криминално проявен и е задържан в ареста за срок от 24 часа. Срещу него е образувано дознание, а Районният съд в средногорския град му наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. 
Габрово. В 22.20 часа снощи на ул. “Венец” в областния град полицейски екип е задържал 34-годишните габровци М. Т. и П. Д. непосредствено след като двамата проникнали в жилище на същия адрес. Според първоначално събраната информация, П. Д. след употреба на алкохол, поискал да отиде в дома на жена, с която преди време имал лични взаимоотношения. Заявеното от жената в телефонен разговор нежелание за среща провокирало двамата мъже да отидат на място и да влязат в жилището чрез увреждане на входната врата. Собственичката обаче вече била отишла у съседи, откъдето е подаден сигналът на престъплението. Мъжете са задържани за 24 часа. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая н РУ на МВР-Габрово е започнато досъдебно производство по чл. 170 от НК.
Бургас. Служители от Пето Районно управление на МВР, съвместно с експерти от сектор «Базова научно-техническа лаборатория» при Областна дирекция на МВР – Бургас, са установили извършителите на 13 взломни кражби, извършени за периода от януари  до 15 март в областния град. Те са бургазлиите 18-годишният С.Г., К.Ш. /19 г./, 17-годишните А.Г. и С.Т., всички от Бургас и 16-годишният Ф.К. от Елхово. Установено е, че задържаните в различно съучастие са извършители седем взломни кражби от хранителни магазини и павилиони и шест кражби на монети от кафемашини на територията на с. Рудник и кв. «Сарафово». Младежите са задържани за срок до 24 часа, а непълнолетните са приведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
Русе. Установен е русенец с наркотици. Вчера на ул. “Плиска”, около 14.30 часа при извършена полицейска проверка на 23-годишния А.В. от Русе служители от Второ РУ на МВР са установили, че държи у себе си суха тревна маса около 19 грама, увита в найлонов полиетиленов плик. При направен полеви наркотест тревата е реагирала на канабис. Случаят е предаден на разследващ полицай и е образувано бързо производство.
15 денонощия задържане в МВР е получил 38-годишен мъж заради хулиганска проява в сградата на Беленския районен съд на 17 март, около 11.45 часа. На С.С. /38 г./ му е бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство от служители на РУ на МВР – Бяла, след като извършил непристойни действия срещу служителите на охраната, изразяващи се в грубо и агресивно поведение, придружени с отправяне на псувни. С решение на съда на С.С. е наложено задържане за 15 денонощия в МВР.
Пловдив. Кражби от две коли бяха извършени вчера в Пловдив. От “Фолксваген Торан”, паркиран на ул.”Пере Тошев”, след счупване на стъкло е бил откраднат лаптоп. След взломяване на ключалка от микробус “Ивеко” на ул.”Асен Христофоров” е била извършена кражба на 2 426 лева и лични документи, собственост на 39-годишен бургазлия. Полицията предупреждава водачите и пътниците в моторни превозни средства, че оставени без надзор в купето на автомобила скъпи вещи, чанти и документи създават риск от престъпни посегателства, дори при краткосрочно паркиране
Кюстендил. Пушка “Манлихера”, пистолет ЧЗ, кал. 7.65, с 6 патрона в пълнителя и пистолет с неустановена марка са иззели вчера кюстендилски полицаи от дома на 48-годишния Р.Ц. в с. Гърляно.  Проверката е извършена поради съмнения, че лицето притежава незаконно оръжие. Притежателят на незаконния арсенал твърдял, че ги е намерил преди много години в имота си. Той не е известен на полицията с противозаконни деяния. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339 от НК в РУМВР – Кюстендил.
Кърджали. Водач, шофирал след употреба на алкохол, е задържан снощи в РУ на МВР-Крумовград. В 19,10 часа на ул.”Ахрида” в града за проверка е бил спрян лек автомобил “Ситроен”. Пробата за алкохол на шофьора Ф.А./30/ е отчела 2,31 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръв за химически анализ. По случая е образувано бързо производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди