изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:43 EEST
СИМЕОН НЕ СЕ ВЕНЧА С ДПС, НЕ БИЛ РАЗБРАН    
Политика
Не съм споменал, че ще има предизборна или следизборна коалиция. Както знаете, НДСВ има стратегия за самостоятелно явяване на европейските и национални избори.


Това заяви пред "Фокус” лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Той не смята, че е учудващо вчерашното му изказване във Врана, че обсъжда изборни теми с ДПС.
"Не смятам, че съм учудил някого. Естествено е, че когато се обсъждат партийни въпроси, говоренето трябва да е много внимателно и добре преценено. НДСВ и ДПС са от едно либерално семейство и сме заедно в управлението вече осем години. Това прави отношенията ни ясни и видими за хората. Като либерални партии, ние имаме общи ценности и е нормално да говорим за тях, особено в навечерието на изборите. Една от общите ни цели е да увеличим българското либерално присъствие в Европейския парламент. За да я постигнем, е нужно да представим повече либерални кандидатури. Смятам, че това е по-лесно постижимо, ако всяка партия се яви със своя собственна листа”, коментира лидерът на жълтата партия.
В сряда обаче пред репортери той каза, че се обсъжда с ДПС въпроса за общо явяване на изборите. На журналистически питане дали партиите от европейското либерално семейство трябва да се явят заедно на вотовете, Сакскобургготски отговори, че "това е въпрос на преценка, на стратегия и на тактика" и че е "нещо, което зависи от момента". Запитан по-конкретно дали обсъжда този въпрос с коалиционния си партньор ДПС, той отсече: "Естествено, че се обсъжда, това е логично".
От ДПС дълго изчакваха с изявлението си докато разберат какво точно е казал Сакскобургготски. Зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Лютви Местан коментира пред БНТ така: Запознах се внимателно с думите на Симеон Сакскобургготски. И никъде не прочетох преговаряме. Явно и той, и ние правим разлика между говорим и обсъждаме, и преговаряме. Повтарям има разлика между говорим и преговаряме, защото преговаряме е нещо качествено различно. Наистина няма нищо по-естествено от това либералите да си говорим. Но това не са разговори непременно за едни или други листи. Това е разговор за бъдещето на либералния център и този проблем е от огромно значение за развитието на политическия процес в България в съответствие със стратегическите цели на страната ни, за да бъде той поставен в жертва на крайни отрицания и некоректни интерпретации", изтъкна Лютви Местан.  dir.bg
 


Сходни връзки

СИМЕОН НЕ СЕ ВЕНЧА С ДПС, НЕ БИЛ РАЗБРАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.00 секунди