изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:31 EEST
Филипинки гледат децата на наши богаташи    
Общество Филипински детегледачки са предпочитани от българските новобогаташи, твърдят агенции за наемане на персонал. 350 евро на месец, храна и спане е цената. Това било малко по-скъпо от българска слугиня, но вносните идвали гарантирано поне за година и знаели английски и испански, съобщава вестник“24 часа“, цитиран от БГНЕС.

Нашенките често се отказвали, изпивали пиенето на стопаните и създавали други проблеми. Филипинките били послушни като роби, но пък трудно се узаконявал престоят им у нас. Трябвало да се регистрира фирма. В столицата на Кипър Никозия всяка неделя се предлагат детегледачки и домашни помощнички, но там цената е по-висока – 400-500 евро.
Южноазиатките са най-желаните помощнички, защото във Филипините има много училища и колежи, които ги подготвят да бъдат перфектни. Младите момичета учат между 3 и 5 години. Опознават и грижите за новородените - как се слага памперс, кога се дава мляко. Нова мода плъзна напоследък сред родния елит. Дамите, съпруги на заможни мъже, или пък жените със завидна кариера и 18-часов работен ден не искат вече български детегледачки. Оглеждат се за филипинки. Екзотичните красавици са най-желани през последните години.
Модата въведе заможна фамилия с четирима невръстни наследници. Друго българско семейство, което от години живее в Щатите, се прибра преди време за постоянно в София. Доведе в България и две филипинки, които отглеждат децата им от новородени. Мълвата светкавично обходи светския ифинансовия ни елит. И той се впусна веднага да подражава. Така филипинките станаха най-желаната, но и много труднодостъпна услуга. Оказва се, че да докараш филипинка в дома си е тежка и почти невъзможна мисия. Отнема поне година в най-добрия случай. За сбъдването на мечтата на стопанките да се сдобият в дома си с югоизточна азиатка се ползват услуги на чужди агениции. Най-добра работа вършат фирмите със седалище във Филипините. Особено активни и успешни са и американските агенции, които от близо 10 години зареждат пазара в САЩ и Европа с филипинки - икономки и детегледачки. Те настояват мераклията първо да опише изискваниятаси. Какъв човек търси - детегледач, иконом, болногледач или пък домашен прислужник, е задължително да бъде упоменато още в началото на кореспонденцията. Оттам предлагат и жени, които могат да съчетават по две-три задължения. Помощничките имат пълен набор от медицински изследвания. От фирмата искат и подробности за възрастта на отглежданите деца, за броя на членовете на семейството, за дома - къща или апартамент обитава фамилията, за броя на стаите и предпочитанията на родителите. Някои пък държат да знаят и какви са навиците на членовете на семейството - например дали често пътуват в чужбина, ходят ли на ски ваканции, каква кухня предпочитат - вегетарианска, национална или пък са отворени към чуждите манджи и блюда. Имат ли домашен любимец и какви грижи очакват от евентуалния филипински служител в дома си също е добре предварително да бъде уточнено в кореспонденцията. Тя тече по и-мейл и по телефон.
От фирмата пък изпращат снимки на кандидатките филипинки. Не ви съветвам да се спирате на красавица, защото може да ви разведе, настоява съпруг, който от половин година е поверил отглеждането на сина си и грижатаза къщата си на 22-годишно момиче от Югоизточна Азия. Защото, след като си чакал близо 2 години за това момиче, което чисти перфектно, глади като богиня и е предана и отдадена на детето ти, не ти се ще да я отпратиш, защото жена ти се чувства засенчена от нейната красота, уточнява сдобилият се с филипинка в дома съпруг. И признава, че повечето предложения са на жени, които повече грознеят, отколкото хубавеят в мъжките очи.
 
 
 
 


Сходни връзки

Филипинки гледат децата на наши богаташи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди