изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:28 EEST
ПРИЕМАТ ЗАЯВКИ ЗА ХІІ ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ ТЕАТРИ    
КултураПрез тази година Каварна за 12-и път ще е домакин на Националния фестивал на любителските театри с международно участие "Каварна 2009", съобщиха от пресслужбата на морското кметство. Фестивалът ще се проведе от 30 май до 5 юни, но вече се приемат заявки за участие.

Сред важните условия, на които трябва да отговарят участниците в надпреварата за голямата награда на името на проф. Гочо Гочев, е в съставите им да няма актьори-професионалисти. Всеки театър трябва да се представи с пиеса до 90 минути. Заявки за участие във феста се приемат до 10 април, като на сайта на кмеството всеки може да се запознае с условията за участие. Организатори на най-голямото по рода си събитие за любителските театри в страната са Министерство на културата, Община Каварна и НЧ "Съгласие"- Каварна. Проявата ще премине под патронажа на кмета на морската община Цонко Цонев.
Организаторите припомнят, че фестивалът е с конкурсен характер и въплъщава порива на българина към красивото и искреното му желание да се докосва до неизчерпаемата жизненост и сила на творчеството. Той очертава рамките на духовното присъствие на театралните състави в културното пространство на нацията ни. Жури от професионалисти определя носителите на наградите.
 


Сходни връзки

ПРИЕМАТ ЗАЯВКИ ЗА ХІІ ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ ТЕАТРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди