изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:15 EEST
САЩ избраха новия генерален секретар на НАТО    
По света Въпросът за това кой ще заеме ключовия политически пост в Северноатлантическия алианс може да бъде смятан за закрит. Генерален секретар на НАТО ще стане 56-годишният премиер на Дания Андерс Фог Расмусен. Неговата кандидатура беше подкрепена от Франция, Германия и Великобритания, а след това одобрена и във Вашингтон. И така Полша, която така мечтаеше да управлява в Брюксел, се оказа извън играта, коментира руският вестник "Известия".



Официално името на наследника на Яп де Хоп Схефер ще стане ясно през април по време на срещата на организацията, която ще отбележи своята 60-та годишнина. Интригата се подхранваше от разговорите, че новият генерален секретар на Алианса ще трябва да провежда политика на обновление. Страните в НАТО ще трябва да се съобразят и с политиката на "презареждане" на Вашингтон по отношение на Москва.

Не е учудващо, че аналитиците не залагаха на амбициозния полски външен министър Радослав Сикорски, който в началото беше смятан за фаворит в задкулисната борба за поста.

Расмусен, който е начело на правителството в Дания от 2001 година, винаги е бил лоялен на САЩ. Той подкрепи без уговорки операцията в Ирак, мисията в Афганистан и обявяването на независимостта на Косово. През 2005 година той се оказа в центъра на скандала с карикатурите на пророка Мохамед. Тогава Расмусен защити вестниците, публикували карикатурите и отказа да се извини.

actualno.com

АФП: Датският премиер е фаворит за генерален секретар на НАТО

Паси можел да се окаже чудото за НАТО

Париж, Берлин и Лондон искат Расмусен начело на НАТО

 


Сходни връзки

САЩ избраха новия генерален секретар на НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди