изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:38 EEST
ЕКОИНСПЕКТОРИ ТРЪГНАХА НА ПРОВЕРКИ    
ЕкологияОт пресцентъра на РИОСВ-Варна,  информират, че започнаха годишните проверки на обекти, регистрирани по директивата "Севезо" за предотвратяване на големи аварии, предвидени за 2009 г.

От екоинспекцията допълват, че на нейна територията са издадени 12 разрешителни на оператори по Наредбата за предотвратяване на големи аварии с опасни вещества и за ограничаване на последствията от тях. Само един от тях е на територията на област Добрич, другите са във Варненска област.  Контролът по спазване условията на разрешителния документ се извършва от междуведомствена комисия, включваща регионалните структури на МОСВ, МЗ, МИС, Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, както и  областните и общински администрации.
Директивата "Севезо" 96/82/ЕС, носи името на град в Италия, където преди време е имало значително инцидентно изхвърляне на токсичен газ.
 


Сходни връзки

ЕКОИНСПЕКТОРИ ТРЪГНАХА НА ПРОВЕРКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди