изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:43 EEST
РАБОТОДАТЕЛИ ОТНЕСОХА ПЕТ ГЛОБИ ОТ ПО 15 БОНА    
НовиниОбластната дирекция "Инспекция по труда" е съставила вече пет акта за липса на трудови договори на работодатели от областта.

Те са първите с новия размер на санкциите, които многократно бяха завишени в края на миналата година. Така за всеки липсващ трудов договор глобата е по 15 000 лева, напомниха от Инспекцията по труда. Първите санкционирани работодатели са двама. Те работят в сферата на животновъдството и на производството на хляб. Именно при тях са открити петимата работници без трудови договори.
През първите месеци на годината трудовите инспектори са извършили 430-450 проверки, като само за март те са около 150. Това е двойно увеличение на проверяваните предприятия, казаха от инспекцията. До момента груби нарушения не са констатирани. Няма и  тежки трудови злополуки. Отчита се завишение на нарушенията за прекратяване на трудови договори с неизплатени заплати или обезщетения. След намеса на инспекцията обаче тези проблеми се решавали.
 


Сходни връзки

РАБОТОДАТЕЛИ ОТНЕСОХА ПЕТ ГЛОБИ ОТ ПО 15 БОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди