изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:40 EEST
В ДОБРИЧ КРИЗАТА ИЗХВЪРЛИ И БАНКЕРИ НА УЛИЦАТА    
Новини

Управителите на няколко банки в Добрич не предприели съкращения, а принудили служителите си да подадат молби за напускане по взаимно съгласие. По този начин си спестили изплащане на обезщетения. Посрещали работниците си с думите: “От утре не си на работа. Подай си молбата за напускане”.



“В офиса на КНСБ дойдоха банкови служители, които са притискани веднага да подадат молбите си за напускане. Намаленият обем на работа, заради икономическата криза, е бил оправданието за предприетите действия на работодателите им” - съобщи регионалният координатор на КНСБ Гинка Василева.

Гинка Василева сподели, че Добрич е най-засегнатият град в Източна България от икономическата криза. Ежедневно се освобождават работници. Сред съкратените вече имало служители и на бензиностанции.

“Смятам, че част от работодателите злоупотребяват и се оправдават с кризата, тъй като тя няма отражения в техния отрасъл” - категорична е Василева. Тя допълни, че най-тежко засега са засегнати, строителството, шивашката, мебелната и обувната промишленост.

Нови 20 души били освободени в “Албена стил”. 16-17 човека са напуснали работното си място заради забавени с два месеца заплати.

Окончателно е прекратена дейността на обувното предприятие в тервелското село Зърнево, където са били съкратени 80 души. Толкова са и работниците в двете ПРК-та, които са у дома от декември. 

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ КРИЗАТА ИЗХВЪРЛИ И БАНКЕРИ НА УЛИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.37 секунди