изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:09 EEST
55 ДЕЦА ОТ ДОМОВЕ ВЕЧЕ ИМАТ СЕМЕЙСТВА    
НовиниВъв връзка с плана за намаляване на деца, отглеждани в специализирани институции, отделът Закрила на детето в Добрич, е реинтегрирал през миналата година 55 деца в семейства.

От тях 19 са върнати в биологичните си семейства, а други 36 са осиновени. Това се сочи в отчета за изпълнение на общинската програма за закрила на детето през 2008 г. Тя ще бъде обсъдена на предстоящото заседание на Общинския съвет във вторник. В документа се посочва, че през миналата година специалистите от отдела "Закрила на детето" са участвали в 51 дела за родителски права, в 45 бракоразводни дела, в осем изпълнителни дела за предаване на деца, в пет дела за насилие, 52 - за издръжка. Участвали са и в 10 дела за лишаване от родителски права, като за 4 от тях има съдебно решение и три са влезли в сила. Посочва се, че през годината в семейства на близки и роднини са настанени десет деца. Общият брой на случаите на деца, които са настанени при близки и родственици, с които отделът продължава да работи, са 82. Посочва се, че по този начин са осигурени условия децата да се развиват и възпитават в семейна среда. Отпуснати са и 14 еднократни помощи с цел превенция, за да не се допусне изоставяне на децата в институции. Шест деца са настанени в приемни семейства, от които три са професионални. През годината отделът е издал и 89 направления за ползване на социална услуга.
Заедно с приемане на отчета за работа през 2008 г., общинските съветници ще приемат и план-програма за 2009 г.
 


Сходни връзки

55 ДЕЦА ОТ ДОМОВЕ ВЕЧЕ ИМАТ СЕМЕЙСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди