изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:31 EEST
СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ПРОЗРАЧНИ ОБЩИНИ    
НовиниОфициално стартира Проект "За прозрачни и открити областни и общински администрации", съобщиха от кметството в Балчик.


 Бенефициент по проекта е Областна администрация- Варна, а партньори са областни администрации Добрич, Шумен и Търговище.
Целта на проекта е да се повиши ефективността в работата на областните и общинските администрации чрез засилване на контрола, прозрачността, отчетността и утвърждаване на ефективни механизми за превенция, мониторинг и противодействие на корупцията.
Идеята, върху която екипът ще фокусира работата си в продължение на една година, е да се разработи единна методика - стандарти, унифицирани критерии и индикатори за измерване и отчитане на състоянието за прозрачност и отчетност на предлаганите услуги от 4-те областни администрации и 32-те общински администрации на тяхна територия. В интерес на гражданите и бизнеса, които са целевата група на проекта, ще се визуализира целият процес чрез провеждане на семинари, изработване на брошури, информационни табла, обновяване на интернет страниците, въвеждане на гласов портал.
Проектът е насочен към областни администрации и общини в региона. Сред тях са областна администрация Добрич и общински администрации Балчик, Генерал Тошево, Добрич град, Добрич селска, Крушари, Тервел, Шабла.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ПРОЗРАЧНИ ОБЩИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди