изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:15 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСливен. Сливенски криминалисти разкриха извършителя на убийството в котелското село Боринци. На 26 март в 16.50 часа в районното управление в Котел бил получен сигнал, че в с.Боринци бил намерен трупът на 21-годишния А.С. Местопроизшествието е посетено от служители на сектор “Криминална полиция” при ОДМВР-Сливен и РУ- Котел, които установили, че трупът е укрит, покрит със сено и оборски тор в къщата на жертвата, а смъртта е причинена умишлено - вследствие на прободни рани в областта на тялото.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия било установено, че 21-годишният мъж бил в неизвестност от вечерта на 10 март, а на 25 март баща му подал сигнал в полицията, че синът му е изчезнал. От проведените разговори с бащата и по-големият брат на жертвата - 28-годишния К.С., е установено, че на 11 март другият брат на убития - 19-годишният А.А. бил забелязан  със следи от нанесен побой - оток на лявото око. Този факт, както и обстоятелството, че А.А. се укрил непосредствено след намирането на трупа на убития навели криминалистите на предположението, че по-малкият брат е съпричастен към извършеното тежко престъпление. Полицаите установили още, че около 19 часа на 10 март двамата братя употребили алкохол в кафе-аперитив в селото, след което прибирайки се към дома си, се скарали. По-малкият брат нанесъл удар с нож на жертвата, който се оказал фатален, след това укрил трупа в двора на къщата им. Няколко дни след трагедията К.С., разбирайки че А.С. е изчезнал, започнал да го издирва и разбрал за случилото се от А.А., най-малкия си брат. На 28 март котелските полицаи задържали извършителя в планината, на няколко километра от селото, където се укривал. Иззет е ножът, с който е извършено убийството, А.А. разпитан пред съдия от Окръжен съд - Сливен, където направил  пълни самопризнания за извършеното от него тежко престъпление. Работата по случая продължава.

Стара Загора. В 15.35 часа вчера в РУ–Казанлък бил получен сигнал, че около14 часа в Казанлък на ул.”Д-р Стамболски” неизвестен спрял лек автомобил “Форд Ескорт”, в който пътували двама младежи от с.Скобелево. Непознатият се качил при тях и ги помолил да го откарат до с.Копринка. Впоследствие заплашил с оръжие водача и спътника му и ги принудил да го закарат в с.Енина, като междувременно се опитал да ги ограби. При проведените бързи оперативно-издирвателни действия бил установен извършителят на деянието - Я.Д./24 г./ от с.Енина, който при задържането оказал съпротива. От него бил иззет газов  пистолет “Блоу  Mагнум” - 9  мм. Я.Д. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
На 29 март около 14.45 часа в РУ – Стара Загора било получено съобщение за възникнал битов скандал с последвал побой в кв.“Лозенец”. Изпратеният на място полицейски екип установил мъжа, предизвикал скандала – М.А./46 г./ от Стара Загора. Във видимо нетрезво състояние, той отказал да изпълни полицейските разпореждания, отправил обиди и оказал съпротива на служителите на реда, като скъсал униформата на единия от тях. Образувано е бързо производство.

ОДМВР-София. С помощта на граждани вчера в Ботевград бил заловен младеж, ограбил възрастна жена. Инцидентът се разиграл на входа на магазин. Жената прибирала портмонето си в чантата, когато непознат мъж го издърпал от ръката й и побягнал. Скоро след това старият познайник на полицията бил задържан, а портмонето със сумата от 50 лв. – иззето. А.С./29 г./ от Ботевград е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Младежът е известен за кражби, осъждан. Срещу извършителя е образувано досъдебно производство.    

С полицейска мярка за 24 часа в РУ-Костинброд била задържана софиянка, извършила кражба на пари от магазин за хранителни стоки в с. Драговищица. В петък през нощта в магазина се задействал СОТ-ът. Извършителката на кражбата била задържана от управителя на магазина, докато се опитвала да избяга с лек автомобил “Опел Кадет”. Минути след това пристигнал и автопатрул от местното районно управление. При обиск на задържаната софиянка И.С. /50 г./ били открити откраднатите от магазина 220 лв. Срещу авторката на кражбата се води дознание. 

Враца. Мъж, опитал се да закупи чорапи с фалшива банкнота от 20 лева, бил задържан вчера на пазара в с.Крушовица. Полицаите установили самоличността му - И.К./44 г./ от София, и открили още 4 фалшиви банкноти със същия номинал. В последвалите оперативно-издирвателни действия са задържани П.П./45 г./ от Враца, известен на полицията, осъждан и Р.С./18 г./ от с.Пелишат, Плевен като съпричастни към деянието. Двамата мъже са  задържани с полицейска мярка за 24 часа в РУ -Оряхово. Образувано е бързо полицейско производство.

Кюстендил. Вчера дупнишки полицаи задържали Н.Г./30 г./ от с.Яхиново. Две поредни нощи той изнасял от къщата на съседите си вещи, “който могат да се продадат” – електрически бойлер, печка, два телевизора, аудио плеър и други. Сигнал за кражбата в районното управление била подадена вчера от собствениците, които не обитавали постоянно къщата. При предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия бил установени извършителят и намерени вещите. Н.Г. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.

Пловдив. Двама младежи и жена бяха заловени с наркотици при полицейска операция на служители от група “Наркотици” при сектор “Криминална полиция” и от Второ РУ, проведена в Пловдив вчера. При проверка на лек автомобил пред дискотека “Плазма” у Г.А./21 г./ от Димитровград били намерени и иззети 32 амфетаминови таблетки с общо тегло 4.900 грама. Пликче с 0.1962 грама амфетамин на прах и половин амфетаминова таблетка открили полицаи у 28-годишната Я.И. от Пловдив при личен обиск, извършен пред билярд клуб “Роял”. В същия район бил заловен и Н.В./19 г./ от Катуница с 2 амфетаминови таблетки и 6 пакетчета с амфетамин на прах с тегло 2.3139 грама. Тримата са задържани за 24 часа в ареста на районното управление. Още двама пловдивчани бяха заловени с дрога, но в кв.”Столипиново”. На ул.”Джебел” у М.Д./26 г./ били открити 0.3068 грама хероин. Пак там с 1.7097 грама хероин бил задържан и Б.Д./20 г./, който е известен на полицията. И двамата са в ареста за 24 часа

Пътен инцидент. Ловеч. На 30 март около 1.30 часа в РУ-Тетевен постъпил сигнал за тежка катастрофа в с.Български извор. Лек автомобил “Ланчия Дедра”, управляван от А.У./35 г./ от с.Кирчево при движение с несъобразена скорост на прав участък, изгубил контрол над автомобила, излязъл извън пътното платно, ударил се в циментов електрически стълб, завъртял се, блъснал се в жилищна сграда, след което - в пореден електрически стълб. В резултат на удара на място починал 20-годишен младеж, брат на водача. Водачът бил изпробван за алкохол, като дрегерът отчел 1.76 промила. Настанен е в тетевенската болница със сътресение на мозъка, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.54 секунди