изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:06 EEST
Кандидат за шеф на НАТО иска Русия в Алианса    
По света
Полският външен министър Радослав Сикорски хвърли истинска бомба с изказването си, че Русия трябва да стане член на НАТО, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.


"Русия е необходима при решението на европейските и световните проблеми. Ето защо считам, че страната трябва да бъде приета в НАТО", каза Сикорски.
Както е известно, полският външен министър е кандидат за овакантяващия се в скоро време пост на генерален секретар на Алианса. Това кара наблюдателите да смятат, че с изненадващото си изявление той иска да покаже, че не е настроен русофобски.
46-годишният Радослав Сикорски не за пръв път шокира с неочакваните си изказвания. Малко след победата на Барак Обама на изборите за президент на САЩ миналата година, той беше казал, че дядото на Обама бил кан***. "Навремето дядо му изял един полски мисионер", беше се пошегувал Сикорски пред свои подчинени във външното министерство. В резултат на неуместната му шега, политическата опозиция в Полша искаше Сикорски да бъде подведен под отговорност за расизъм.
Междувременно дипломати затвърдиха мнението, че Турция може да блокира избора на генерален секретар на НАТО. Турската съпротива срещу кандидатурата на датския премиер Андерс Фог Расмусен може да попречи страните членки на НАТО да изберат нов генерален секретар на Алианса на срещата на върха тази седмица, предаде Ройтерс.
Турция прояви резервираност към кандидатурата на Расмусен за поста генерален секретар на НАТО поради отказа на Расмусен да предприеме мерки против вестник "Юландс постен", който през 2005 г. отпечата карикатури на пророка Мохамед, предизвикали международен скандал. dir.bg
 


Сходни връзки

Кандидат за шеф на НАТО иска Русия в Алианса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди