изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:28 EEST
ГУБЕРНАТОРЪТ ОЧАКВА ПОДКРЕПА ЗА ПЪТЯ ВАРНА-ДОБРИЧ-ГРАНИЦАТА    
НовиниДнес във Варна ще се проведе учредителното заседание на Регионалния координационен комитет към Регионалния съвет за развитие на Североизточен район, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

В заседанието участие ще вземе областният управител д-р Ердинч Хаджиев. От пресцентъра на областната администрация допълват, че Хаджиев очаква подкрепа от Регионалния съвет за развитие на инициативата "Път ІІ-29 Варна- Аксаково- Добрич-Генерал Тошево-Границата с Румъния с дължина 81.2 км, да бъде прекласиран от път ІІ клас в І клас с международно значение". В рамките на заседанието Хаджиев ще припомни мотивите, произтичащи от основната тенденция за повишаване на ръста на външно-търговския стокообмен и увеличаването на транзитните товарни потоци през територията на областта.
Състоянието на пътната мрежа е основен фактор за привличането на наши и чужди инвеститори, развитието на търговския стокообмен между страните, туризма, земеделието, автомобилния транспорт и строителството, които са ключови фактори за конкурентноспособността на регионалната икономиката. От администрацията припомнят, че на провелото се на 24 февруари заседание Областният съвет за регионално развитие подкрепи единодушно инициативата на областния управител на Добрич за прекласиране на пътя Добрич - Варна от път II клас в път I клас с международно значение, предвид доказаната необходимост от привеждане на пътя в съответствие с европейските технически стандарти и голямото му национално, трансгранично и европейско значение.
 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ ОЧАКВА ПОДКРЕПА ЗА ПЪТЯ ВАРНА-ДОБРИЧ-ГРАНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди