изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:15 EEST
Софиянски се събра с Яне Янев    
ПолитикаССД, БЗНС на Георги Пинчев и партия "Национален идеал за единство" (НИЕ) се присъединиха към консервативния проект "България на гражданите и регионите" на партия "Ред, законност и справедливост".

Това съобщи пред медиите в пресклуба на РЗС главният й секретар Яне Янев, цитиран от БТА. Към коалицията, част от Съюза на европейските консерватори и реформисти, сред учредителите, на който е РЗС, са се присъединили и все още нерегистрираната политическа формация Българска интернет партия, както и напусналият ДСБ депутат Нено Димов.
ССД приема и подкрепя проекта и принципите на консервативния съюз, каза председателят на ССД Стефан Софиянски. Той добави, че като лидер на ССД няма да участва в никакви листи нито за Европейски парламент, нито за Народно събрание, защото по този начин смята, че дава път на младите хора в ССД.
Депутатите от ССД - Румен Ангелов и Борислав Българинов, ще се присъединят към новата парламентарна група, която Яне Янев обяви в неделя, че ще сформира.
Софиянски заяви в отговор на въпрос, че до края на мандата ще бъде независим народен представител. На този етап има шестима депутати, които биха се присъединили към евентуална нова парламентарна група - това са Яне Янев и Димитър Абаджиев, двамата представители на ССД - Ангелов и Българинов, Георги Пинчев и Нено Димов. За създаването на парламентарна група, според правилника на Народното събрание, са необходими 10 депутати.
Ще обявим резултатите от преговорите за сформиране на нова група в края на седмицата, каза Янев. В петък ще се проведе и съвместно заседание на политическия съвет на РЗС и представители на другите присъединили се към проекта партии, на което ще се обсъждат окончателният състав и кандидатурите за евродепутати в нашата листа. Листата ще бъде утвърдена на Третия конгрес на РЗС, каза Янев. Конгресът ще бъде в неделя в НДК.
dir.bg
 


Сходни връзки

Софиянски се събра с Яне Янев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди