изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:43 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В СТРАНАТА    
Ред и сигурностБлагоевград. 72-годишен благоевградчанин е санкциониран за стрелба по бездомни кучета, обикаляли имота му. Вчера към 18.30 часа в РУ МВР Благоевград е получен сигнал за стрелба в дерето на реката,  преминаваща през с. Рилци.

Незабавно към мястото е изпратен полицейски автопатрул, който установява, че изстрелите са от оръжието на възрастен благоевградчанин. В РУМВР е доведен Г.И.(72 г.) от Благоевград. От снетите писмени обяснения става ясно, че мъжът е стрелял със законно притежавана ловна пушка по бездомни кучета, настанили се в имота му. Ловното оръжие на Г.И е иззето с протокол. По случая е изготвена докладна записка.

Видин. Вчера във видинската полиция е получен сигнал от 84-годишна жителка на областния град, която съобщила за телефонно обаждане – непознати й обяснили, че трябва да плати 9000 лева, които да предаде на “длъжностно лице от МВР”, за да бъде освободен неин близък, участвал в катастрофа. При бързо предприетото издирване около 12 часа в центъра на Видин в момент на получаване на парите е задържан криминално проявеният видинчанин В.С./24 г./. Той ще остане в ареста 24 часа. Работата за изясняване на опита за измама случая по случая продължава.

Пазарджик. Пловдивски наркопласьор бе задържан от служители на сектор „Криминална полиция” при РУМВР-Пазарджик. Вчера около 11 часа в кв.„Изток” криминалистите засекли 38-годишния А.А. от Пловдив. При последвалата проверка у него били открити 30 хартиени пакетчета-тип писмо със прахообразно вещество – хероин, както потвърдили данните от теста. Дрогата е иззета, а наркопласьорът -  задържан в ареста на РУ МВР-Пазарджик. Срещу него се води дознание.

СДВР. Кражба от вила в с. Герман разкриха криминалисти от Осмо РУМВР. На 27 март собственикът заявил в районното полицейско управление, че намерил вратата на вилата разбита и установил липсата на музикална уредба с тонколоните и две отоплителни печки. За броени дни в хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите установили и задържали извършителя на кражбата – 53-годишния С.А., неизвестен до момента на полицията. Материалите са докладвани в СРП, а на С.А. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
Криминалисти от Пето РУМВР задържаха 60-годишната А.А. за извършена от нея кражба на 657 лева и дебитна карта от столичанка на кооперативния пазар в кв. Ботунец. Задържаната признала за извършеното, а откраднатите вещи са върнати на собственичката. Материалите по преписката са докладвани в СРП за образуване на досъдебно производство.
Служители на сектор “Улична престъпност” при СДВР задържаха 11-годишния Й.И., непосредствено след извършване на джебчийска кражба пред заведение на бул. “Мария Луиза”. Малолетният успял да задигне портмонето с пари от дамската чанта на столичанка. По случая е образувана преписка по описа на Трето РУМВР.
Мярка “задържане под стража” за 72 часа е наложена на 44-годишния П.А., задържан в Трето РУМВР и 18-годишния В.Т., задържан в Седмо РУМВР. При рутинна полицейска проверка у П.А са намерени четири топчета с хероин и едно пликче с амфетамин. Плик с хероин - 20 грама общо тегло, е намерен от полицаите у 18-годишния младеж. С две хартиени пакетчета кокаин в Девето РУМВР е задържан 23-годишният И.Т. Работата по случаите продължава.

Плевен. След организирани полицейски действия служители от Първо РУМВР установили, че 18-годишен плевенчанин е ограбил своя съгражданка. На 30 март около 22 часа на ул.«Георги Кочев» той нападнал 42-годишната и издърпал чантата й със сила. Полицейска проверка установила, че 18-годишният грабител има регистрации в РУМВР-Плевен и една присъда. Задържан е за 24 часа. По случая работата продължава разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198 ал.1 от НК. Материалите са докладвани в прокуратурата.

Пловдив. Младеж бе заловен, след като намушка с нож тийнейджър   снощи в Пловдив. Около 19 часа в билярд клуб при сандал З.А./22 г./ от същия град намушкал с нож 19-годишно момче от Брестник. Пострадалият е откаран в болница, където е опериран. Няма опасност за живот му. З.А., който е известен на полицията, е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУ.
Полицията издирва 19-годишно момиче и похитителите й. Девойката е била отвлечена от Първомай вчера сутринта. Само преди пет дни тя се сгодила и живеела заедно с годеника си в дома му в първомайския кв.”Дебър”. В 14.30 часа вчера в полицията е получено съобщение от 40-годишна жена от ямболско село, че около 5 часа  десетина непознати мъже с взлом нахлули в къщата на годеника на дъщеря  й. След като ударили момчето по главата, мъжете насила натоварили девойката в лек автомобил и потеглили в неизвестна посока.
Мъж бе настанен в болница, след като се самонарани вчера в ареста на Пето РУ в Пловдив. Около 16 часа в ж.р.”Тракия” полицаи заловили в момент на кражба от избени помещения Й.Щ./24 г./ от Пловдив. След направения му обиск, мъжът е бил задържан в ареста на управлението за 24 часа. В 18.55 часа служителите в районното управление чули звън от метален предмет в арестното помещение. Един от полицаите отишъл да провери какво става и видял, че арестантът се гърчи на земята. Й.А. успял да каже само, че е разпрал емблемата на дънките си и след като я натрошил, глътнал парчетата. Незабавно е бил извикан екип на ЦСМП и Й.Щ. е бил откаран в болница. Там са му били направени пълни изследвания и по данни на дежурния лекар няма опасност за живота му. Й.Щ. е известен на полицията и има четири съдебни дела.

Кърджали. Две осмокласнички са били установени от полицията като извършителки на кражби от частни домове. В междучасията момичетата обикаляли близки до учебното заведение апартаменти и влизали през отключени врати. От едното жилище прибрали 35 лв. и дебитна карта, а от другото три златни пръстена и две дебитни карти. Всички откраднати вещи са открити, иззети от полицията и върнати на собствениците. Материалите по случая ще бъдат изпратени в прокуратурата от РУ на МВР-Момчилград с мнение за налагане на възпитателни мерки на извършителките.
Двама са предадени на прокурор с мнение за съд за незаконно притежаване на наркотични вещества. Досъдебните производства са приключени от РУ на МВР-Кърджали. При извършена  проверка в Кърджали на 9 март от лицето С.Г/18 г./ полицаите иззеха 0,141 грама хероин и 0,574 грама амфетамин, а на 18 март у А.И./34 г./ бяха открити 0,142 грама хероин, и 0,498 грама кокаин.

Хасково. 23-годишен пастир в съучастие с 12-годишно хлапе са заподозрени в извършването на палеж на борова гора в свиленградското с.Райкова могила. Вчера следобяд около 15 часа в местността Манда гьол възникнал пожар в боровия масив. 10 декара от гората са изгорели в пламъците. Свидетели на инцидента са посочили двамата като причинители на пожара и при разпитите пастирът и детето са направили самопризнания. Образувано досъдебно производство.

ПАБ. Около 22.20 часа вчера в Първо Районно управление на МВР – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Опел астра», с бургаска регистрация, ползван от 29 годишен бургазлия, паркиран на ул. «Лебед» №2 в кв. «Акации». В следствие на пожара автомобилът е напълно обгорял. Причината за възникването на пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване от служители на Първо Районно управление на МВР – Бургас.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди